Mažas prestižinis sedanas

Specifinis kai kurių šalių klientų skonis nulėmė prabangių mažų sedanų sugrįžimą. Susipažinkite, naujas Mercedes CLA konkurentas – Audi A3 sedanas.

Kompaktiniai „Premium“ klasės sedanai yra viena labiausiai stebinančių pastarųjų metų automobilizmo tendencijų. Vokietijoje tai sunkiai suprantama, o štai visur kitur tokie automobiliai labai laukiami. Jei ne sparčiai auganti vidutinė žmonių klasė Kinijoje ir Rusijoje, kuri labai mėgsta šį kėbulo tipą, Audi A3 sedano tikriausiai niekada ir nebūtų. Ar galima rimtai žiūrėti į žemesnės nei D klasės sedaną? Iš pradžių Ingolštate tikriausiai irgi kilo abejonių, bet pažvelkite į nuotraukas – pamatę pirmuosius eskizus niekas neabejojo, kad net kompaktinis sedanas gali atrodyti dailiai. Beje, reikia pasakyti, kad „Mercedes“ gamykloje iš pradžių vyko tokia pati nedidelė sumaištis. O šiandien pagrindinis naujojo A3 konkurentas CLA jau parduodamas.


Kompaktinis „Premium“ klasės sedanas?

„Audi“ prisipažino, kad neapribos savo mažiausiojo sedano prekybos tik iki minėtų rinkų , ir mano, kad šis modelis turi gerų šansų ir Senajame žemyne. Klientams, kuriems nereikia didesnio automobilio (A3 trumpesnis už A4 net 24 cm) ir jie ne itin dažnai naudojasi galine sėdyne, A3 sedanas gali būti pigesnė alternatyva. Atstumas tarp ašių identiškas VW Golf ir lygus 2,64 m, taigi pakankamai daug, kad viduje nereikėtų keliauti susispaudus. Bagažinės dydis taip pat leidžia galvoti apie keliones: 425 litrai – išties neblogas rezultatas, nors jei kam reikia erdvės, tikrai daugiau jos ras 2 cm ilgesniame Škoda Rapid. Įdomu tai, kad mažas Audi sedanas yra 9 cm žemesnis nei modeliai dvyniai.