Renkame 2013 m. saugiausią pradedantįjį Lietuvos vairuotoją!

„VAIRUOJU SAUGIAI!“ – taip šiemet vadinsis „Auto Bild Lietuva“ rengiamas konkursas pradedantiems mūsų šalies vairuotojams. Jo nugalėtojas kitų metų kovą keliaus į Ženevos automobilių parodą.

Jau ne vienerius metus „Auto Bild Lietuva“ žurnalo rengiamų konkursų tikslas – skatinti visus vairuoti saugiai ir elgtis tolerantiškai kelyje vienas kito atžvilgiu. Visi važinėjame tomis pačiomis gatvėmis, tad ar saugūs jausimės kelyje, priklauso tik nuo mūsų pačių. Štai kodėl svarbiausia yra ne greitis, o geras ir saugus vairavimas, tolerancija, pakantumas, drausmingumas ir pagalba kitam.
Konkursą pradedantiems vairuotojams „Auto Bild Lietuva“ komanda kartu su savo idėjiniais partneriais ir rėmėjais rengia pirmą kartą. Jo tikslas – paskatinti pradedančiuosius vairuotojus kaupti gerąją vairuotojo patirtį, tobulinti įgūdžius ir kuo greičiau tapti visaverčiais saugiais eismo dalyviais.
Rengiamame konkurse „Vairuoju saugiai!“ gali dalyvauti visi asmenys, kurie vairuotojo pažymėjimą įgijo ne anksčiau kaip dveji metai iki konkurso paskelbimo dienos. Visus norinčius dalyvauti pradedančiųjų vairuotojų konkurse kviečiame registruotis „Auto Bild Lietuva“ Faebook.com paskyroje http://apps.facebook.com/my-polls/cfeja iki rugsėjo 10 dienos. Konkurso nuostatus galite atsisiųsti čia.
Atrankiniame etape VĮ „Regitra“ egzaminų klasėje bus tikrinamos šių vairuotojų teorinės žinios, o geriausiai pasirodę 25 konkurso dalyviai susirungs tarpusavyje finaliniame renginyje, kuriame turės pademonstruoti:
1) praktinius gebėjimus valdyti automobilį;
2) atlikti automobilio technikos, sistemų ir mazgų išmanymo užduotis;
3) atlikti pirmosios medicininės pagalbos užduotis.
Konkurso „Vairuoju saugiai!“ data – 2013 metų rugsėjo 14 diena, vieta – VĮ „Regitra“ Vilniaus filialas, Lentvario g. 2. Tikslus laikas bus paskelbtas vėliau. Ir atrankinė ir finalinė konkurso dalys vyks tą pačią dieną.

Pastaba. Konkurse negali dalyvauti daugiau kaip dvejų metų vairavimo stažą turintys vairuotojai, taip pat nepilnamečiai ir asmenys, neturintys galiojančio vairuotojo pažymėjimo, UAB „Veido periodikos leidyklos“, UAB „Inter Cars Lietuva“, VĮ „Regitra“, UAB „Tuvlita“ ir UAB „Ecodriving LT“ darbuotojai ir jų šeimų nariai.