Erdvė – svarbiausia


Naujasis Octavia universalas gerokai didesnis nei pirmtakas. „Škoda“ atstovų prekybos salonuose jis pasirodys liepos pradžioje ir kainuos apie 3 tūkst. litų daugiau nei liftbekas.

Šis automobilis yra tikra žvaigždė, nors ir nestebina įmantriu dizainu. Būtent Octavia modelis 1996 metais padėjo Škoda markei įžengti į naują realybę, o universalas akimirksniu patyrė sėkmę. Iki šiol geriausiai pasaulyje parduodamas yra būtent ši Škoda modelio versija. Artimiausioje ateityje per metus nuo gamybos konvejerių nuriedės 500 tūkst. Octavia automobilių, o tai sudarys 1/3 visos čekų koncerno produkcijos. Šiuo metu šis modelis yra vienas iš dešimties perkamiausių pasaulyje.

Salonas:
erdvus ir gerai apgalvotas
Dar niekada Škoda neskyrė tiek dėmesio naujos kartos automobilio sukūrimui, kiek šiam kompaktiniam universalui. Sąvoka „kompaktinis“ labai santykinė, nes mašina tikrai didelė ir ją galima drąsiai priskirti prie vidutinės klasės. Funkcionali VW MQB platforma šiame modelyje tokia pat nauja, kaip variklių ar saugumo sistemų paletė. Dėl savo ilgio automobilis patenka į vidutinę klasę ir įsitaiso netoli VW Passat. Octavia modelio atstumas tarp ašių padidėjo iki 2,69 m – Passat jis vos 2 cm didesnis.
Octavia Combi salonas toks pat erdvus, kaip VW brolio. Net aukštaūgiai 190–195 cm keleiviai galės patogiai keliauti ant galinių sėdynių. Universale itin svarbu yra bagažinės tūris. Naujosios Octavia bagažinės talpa siekia 610–1740 l. Tai rekordas tarp kompaktinių automobilių, pranokęs net Passat bagažinės dydį (603–1731 l). Kiti privalumai: lygios dvigubos (pasirinktinai) bagažinės grindys, žemas bagažinės slenkstis (63 cm), galimybė nulenkti sėdynių atlošus iš bagažinės pusės, galimybė pervežti iki 292 cm ilgio daiktus (nulenkus priekinės sėdynės atlošą).
Nauja platforma suteikė galimybę ne tik suprojektuoti erdvų saloną, bet ir leido sukurti akiai mielą, atitinkamų proporcijų kėbulą. Be didesnių pastangų vyriausiasis Škoda dizaineris Josefas Kabanas sukūrė automobilį, kuris tapo siauro ir aukšto pirmtako priešingybe. Aiškios linijos ir lygūs paviršiai atrodo išties gerai.