Naujasis „Dacia Duster“: dar savitesnis


Naujojo automobilio „Dacia Duster“ išorė atnaujinta taip, kad pabrėžtų jo universalumą, o naujas prietaisų skydas ir nauji apmušalai rodo, kad vidus visiškai pakeistas.
Naujasis „Dacia Duster“ – tai daugiau įrangos ir daugiau vertės už tą pačią kainą.  Automobilyje pirkėjas ras nemažai naujos įrangos ir naujų ypatumų: daugialypės terpės sistemą „Dacia MEDIA NAV“, tolygaus greičio palaikymo sistemą su greičio ribotuvu, atbulinio statymo asistentą, ESC (elektroninė stabilumo kontrolės sistema), kuri standartiškai įmontuota Euro 5 versijose, dar aukštesnę kokybę, naują išvaizdą ir dar geresnį moduliškumą.
Naujas TCe 125 benzininis variklis žymiai sumažina naujojo „Dacia Duster“ degalų sąnaudas, kurios dabar siekia tik 6,0 l/100 km1, ir taršą anglies dioksidu.
Naujasis „Dacia Duster“ išsaugojo visas savo ypatybes, kurios ir nulėmė „Duster“ modelio sėkmę, t. y. įspūdingą universalumą, gerą 4×2 versijos pravažumą visais keliais ir 4×4 versijos pravažumą bekelės sąlygomis bei sau lygių neturinčias pinigų sutaupymo galimybes.
Kaip ir kitiems „Dacia“ automobiliams, naujajam „Dacia Duster“ taikoma penkerių metų arba 100 000 km ridos garantija.

Atnaujinimai išorėje, revoliucija viduje
Atnaujintas naujasis „Dacia Duster“ ne tik išlaikė tas dizaino ypatybes, kurios daug prisidėjo prie fenomenalios jo sėkmės, bet ir turi naujų akcentų, kurie dar ryškiau pabrėžia, kad tai – keturiais ratais varomas (4×4) automobilis.

Ekspresyvus 4×4 automobilio stilius
Atnaujintas automobilio priekis: įrengtos kitokio dizaino grotelės, kurias puošia dvi chromuotos juostos, be to, nauja, žemiau esanti, oro padavimo sistema bei nauji dvigubi optiniai priekiniai žibintai su dienos šviesomis.
Atnaujinimai pabrėžia tvirtą automobilio padėtį kelyje ir energingą bei universalų jo charakterį.

„Naująjį modelį konstravome remdamiesi pirmojo modelio patrauklumu bei jo proporcijomis. Modernizavome ir jo tapatybę pabrėžiančius komponentus, pavyzdžiui, groteles. Sustiprinome įspūdį, kad tai – keturiais ratais varomas automobilis, ir tuo pačiu išlaikėme visas naudingas jo ypatybes. Naujasis „Duster“ ne tik įgijo dar tvirtesnį charakterį, bet ir išsaugojo savo pirmtako DNR.“, – sako Davidas Durandas, Pirminės serijos modeliavimo vadovas

Naujieji „Duster“ modeliui būdingi stogo bagažinės laikikliai su skersinėmis atramomis pabrėžia sportinio tipo visureigiams (SUV) būdingą charakterį, o 16 colių „tamsaus metalo“ spalvos lydinio ratlankiai ir „purvo bei sniego sąlygoms“ skirtos padangos pagyvina visą naujojo „Dacia Duster“ išvaizdą.

Nauji užpakaliniai žibintai atkartoja priekinių stilių, daugiausia – dėl naudojamos chromo apdailos. Išorinio stiliaus pokyčius užbaigiantis chromuotas išmetamųjų dujų vamzdis ir naujas ženklas „4WD“ dar labiau sustiprina automobilio individualumą. Naujojo „Dacia Duster“ kėbulas dabar bus dažomas ir „Comète Grey“ spalva.
Naujojo „Dacia Duster“ vidaus dizainas gerokai atnaujintas, kad dar labiau sustiprintų daug žadančio automobilio įspūdį, kurį jau suteikia jo išorė, ir kartu puikia išvengė visiems sportinio tipo visureigiams (SUV) būdingų užuominų į hečbeką.

Naujajame, visiškai pakeistame prietaisų skyde – centrinis valdymo pultas, iš šonų apsuptas dviem vertikaliais konstrukciniais elementais, kurie dar labiau sustiprina visumos jausmą.

Dabar  automobilis taiko ir į pasiturinčių klientų segmentą, todėl naujojo „Dacia Duster“ pirkėjai galės rinktis iš keturių naujų apmušalų variantų, įskaitant ir odos apmušalus.