WRC komandos: Jipocar Czech National Team

Artėjant birželio 27 dienai, kai Lietuvoje, Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape, išvysime geriausius pasaulio sportininkus, skriejančius Druskininkų apylinkėmis, kviečiame susipažinti su paskutiniąja gamykline komanda, kuri kilusi iš Čekijos – Jipocar Czech National Team.

„Jipocar“ Pasaulio ralio čempionate debiutavo 2013 metais Švedijos etape, kai komandos lyderis Martin Prokop (31 m.) atvažiavo 7-as ir pelnė pirmuosius taškus. Komandos pilotas M. Prokop yra Čekijos pasididžiavimas, turintis labai daug fanų, žinoma, daugiausiai jų gimtinėje.

Čekas karjerą pradėjo važiuodamas Čekijos ralio čempionate, o 2005 m. persikėlė į WRC Junior, kur sėdo prie „Suzuki Ignis“ vairo.  2006 m. persėdo prie „Citroen C2 S1600“ ir laimėjo pirmąjį JWRC ralį Katalonijoje. 2007 m. sportininkui sekėsi dar geriau ir galutinėje įskaitoje jis finišavo 3-as, laimėjęs Vokietijoje ir Korsikoje. 2008 m. M. Prokop vėl buvo 3-as JWRC ir 5-as Gamintojų Pasaulio ralio čempionate (PWRC).

2009 m. lenktynininkas pasiekė savo geriausius karjeros rezultatus ir tapo JWRC nugalėtoju ir PWRC 3 vietos prizininku.

2010 m. sportininkas persikėlė į S2000 Pasaulio ralio čempionatą (SWRC), kur du metus iš eilės sezono pabaigoje atsidūrė 3 pozicijoje.

Šiemet M. Prokop startavo pagrindiniame WRC čempionate su „Ford Fiesta R5“, kurį, kaip ir visus kitus savo automobilius, pavadino Fiona. Čekiškas ekipažas kol kas važiuoja neblogai ir patenka į geriausių lenktynininkų top10. M. Prokop surinko 22 taškus ir tik 4 taškais atsilieka nuo 8 pozicijoje esančio brito Elfryn Evans (26 tšk.).

Komandinėje įskaitoje „Jipocar“ yra priešpaskutinė ir turi 24 taškus. Ji lygiai dvigubai lenkia paskutinėje pozicijoje esančią „RK M-SPORT“ komandą (12 tšk.). 5 pozicijoje yra „Volkswagen II“ komanda, kuri turi 52 taškus.

2013 m.  „Jipocar“ ir M. Prokop parodė geriausią rezultatą tarp privačių komandų vairuotojų. Šiais metais komandai keliamas tikslas pasirodyti taip pat garbingai. Specialistų vertinimu, komandinėje įskaitoje 6 vieta yra aukščiausia, kurią gali užimti „Jipocar“.

Lietuvoje geriausi pasaulio ralio meistrai skries birželio 27 dieną Druskininkų apylinkėse. Bilietus į renginį galima įsigyti www.bilietai.lt arba BILIETAI LT kasose.

Apie VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“

VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“ rengia Tarptautinės automobilių asociacijos (FIA) Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapą Lietuvoje ir Lenkijoje. WRC organizuojamas nuo 1973 metų, o varžybos vyksta 15-oje pasaulio šalių. Šis čempionatas yra laikomas vienu sudėtingiausių ir populiariausių pasaulyje. Lietuvoje WRC etapas rengiamas pirmą kartą ir vyks bent trejus metus.

www.www.auto-bild.lt