Dėl euro įvedimo perrašyti gyvybės draudimo sutarčių nereikės

Besirengiant euro įvedimui gyvybės draudimo bendrovės tikina, kad apsidraudę žmonės nepatirs jokių rūpesčių nei finansiniais, nei dokumentacijos tvarkymo klausimais. Įmokos ir draudimo sumos bus perskaičiuotos automatiškai, pagal neatšaukiamai fiksuotą euro ir lito perskaičiavimo kursą, kurį  nustatys Europos Sąjungos Ekonomikos ir finansų ministrų taryba. Gyvybės draudimo sutarčių dėl euro įvedimo keisti nereikės.

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ generalinis direktorius Zbignev Gaverski teigia, kad įmonė pertvarko savo vidines sistemas ir procesus, kad galėtų sklandžiai pereiti prie naujos nacionalinės valiutos.

„Gyvybės draudimas yra gana sudėtingas finansinis produktas, todėl jau pradėjome derinti vidines skaičiavimo sistemas ir dokumentaciją, kad dar gerokai prieš euro įvedimą galėtume pateikti draudimo įmokas jau dviem valiutomis – litais ir eurais. Mūsų laukia dideli pokyčiai, tačiau noriu klientus patikinti, kad vedus eurą, visos jų sukauptos sumos ir draudimo įmokos bus automatiškai ir nemokamai perskaičiuotos į eurus. Mūsų klientams nereikės keisti jokių sutarčių“, – teigia „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ vadovas.

Pasak, Z. Gaverski, jau šiuo metu mokėjimo pranešimuose klientams draudimo įmokos nurodomos abiem valiutomis.

Valiutų keitimo laikotarpiu įmonė ruošiasi padidinti ir „PZU Lietuva“ draudimo grupės konsultantų, telefonu teikiančių informaciją, skaičių, kad bendrovės klientams būtų atsakyta į visus kylančius klausimus.

Bendrovės puslapyje http://www.pzu.lt/euroskaiciuokle veikia skaičiuoklė, kurioje galima pasitikrinti, kiek litais mokama suma sudarytų eurais.

www.www.auto-bild.lt