VAIRUOJU SAUGIAI 2014

Dalyvauti šiame konkurse panūdo per 100 pretendentų, tačiau į finalą iškopė tik 15 geriausių – trylika vaikinų ir dvi merginos. Dalyviams, kaip ir per tikrą būsimų vairuotojų egzaminą, pirmiausiateko sėsti prie kompiuterių. Tiesa, teorinę varžybų dalį jie turėjo įveikti greičiau nei perįprastą egzaminą ir, suprantama, išvengti klaidų.

Konkurso organizatoriai, tokius rinkimus organizuojantys jau aštuonerius metus (šešerius metus buvo renkamas saugiausias metų vairuotojas, saugiausio pradedančiojo vairuotojo rinkimai vyksta antrus metus) šį kartą sugalvojo ir naujų užduočių. Atsižvelgdami į tai, kad eismo įvykių dalyviai dažnai klysta ar net nemoka pildyti eismo įvykio deklaracijų, konkurso rengėjai „Auto BildLietuva“ kartu su partneriais– Vilniaus apskrities kelių policija parengė specialią užduotį.

Dalyviai turėjo kuo greičiau ir kuo tiksliau užpildyti šį dokumentą. Konkurso partneriai iš kelių policijos pradedantiesiems vairuotojams parengė irdaugiau klausimų, susijusių susituacijomis, neretai nutinkančiomis kelyje. Po teorinės dalies jaunuolių laukė praktinės rungtys, paįvairintos papildomomis užduotimis, iš kurių įdomiausia ir, matyt, sudėtingiausia buvo tikslioji rungtis. Atlikdami ją jaunieji dalyviai turėjo pajusti automobilio dydį ir kuo tiksliau sustoti numatytoje vietoje.

Po visų užduočių buvo suskaičiuoti visų dalyvių rezultatai. Pirmoji vieta atiteko Irmantui Balandžiui. Vaikinas galutinėje rezultatų lentelės rikiuotėje vos viena dešimtąja sekundės dalimi įveikė antroje vietoje likusį Martyną Giržadą. Trečią vietą iškovojo Gintaras Truskauskas. Visi trys prizinių vietų laimėtojai vilniečiai.

Beje, „Auto Bild Lietuva“ rengiami konkursai turi dar vieną išskirtinę savybę – atminimo dovanos įteikiamos visiems finalininkams. Šįkart visiems dalyviams buvo įteikti atminimo medaliai, „Sonax“ automobilių priežiūros priemonių rinkiniai ir interneto svetainės www. gazas.lt dovanos. Dvi merginos, kurios šiemet drąsiai metė iššūkį vaikinams, buvo apdovanotos specialiais „Auto Bild Lietuva“ prizais. Beje, apdovanoti buvo ir dalyviai, pasiekę geriausius rezultatus per specialiąsias rungtis.

VĮ „Regitra“ prizas – 10 TB kietasis diskas – įteiktas tiksliosios rungties nugalėtojui G.Truskauskui, kuris nepriekaištingai tiksliai įvykdė šią rungtį. Apie tai byloja ir pasiektas rezultatas – 100 balų. Vilniaus apskrities kelių policijos užduotį geriausiai įvykdė du konkurso finalininkai – Matas Bironas ir Gytis Palepšys. Jiems atiteko UAB „Lėvuo“ įsteigti dovanų kuponai po 100 litų apsipirkti parduotuvėse „Celio“.

Antros ir trečios vietos laimėtojams M.Giržadui ir G.Truskauskui be nugalėtojų taurių, buvo įteikti ir vertingi UAB „Sonablt“ prizai – „Sonax“ automobilių priežiūros priemonės su nanotechnologijomis. 2014-ųjų metų geriausiu pradedančiuoju vairuotoju pripažintas Irmantas Balandis galės ne tik džiaugtis iškovotu laimėjimu, bet ir kitais metais vykti į Ženevoje vyksiančią tarptautinę automobilių parodą.

Organizatorių nuotraukos

ABL, 2014 m. Nr.5