Vėl prastėja eismo saugos rodikliai

Išankstiniais duomenimis šiųmetinė gegužė palyginti su praėjusių metų tuo pačiu mėnesiu buvo avaringesnė: žuvusiųjų valstybinės reikšmės keliuose skaičius išaugo nuo 8 iki 13 (iš viso Lietuvos keliuose ir gatvėse 2014-ųjų gegužę žuvo 16 žmonių). Tarp žuvusiųjų yra 4 vairuotojai, 6 pėstieji, 1 keleivis, 3 dviratininkai, 2 motociklininkai.
Neramina bendra sausio-gegužės mėnesių tendencija – palyginti su praėjusiu metų tuo pačiu laikotarpiu, šoktelėjo autoįvykių ir jose sužeistų žmonių skaičiai: 19,8 proc. daugiau avarijų, 22,6 proc. daugiau sužeistųjų. 2014 m. gegužę žuvusiųjų skaičius padidėjo 6 proc. Per pirmąjį šių metų ketvirtį žuvo 40 pėsčiųjų, 25 vairuotojai, 16 keleivių, 6 dviratininkai ir 2 motociklininkai.
Autoįvykių priežastingumas išlieka panašus: daugiausia pėsčiųjų žuvo dėl vairuotojų kaltės. Per 5 mėnesius eismo įvykiuose dalyvavo 99 neblaivūs vairuotojai. Palyginti su 2014 m. sausio-balandžio mėnesiais, žuvusių dviratininkų šių metų gegužę padaugėjo dvigubai. Pagrindinės skaudžių autoįvykių dedamosios – greičio viršijimas ir alkoholio vartojimas.
Penkių mėnesių tendencijos rodo, kad valstybinės reikšmės keliuose žuvusiųjų skaičius palyginus su 2013 m. tuo pačiu laikotarpiu sumažėjo tik 1,6 % (per keturis mėnesius buvo 13,2 % mažiau). Vietinės reikšmės keliuose užfiksuotas 26% žuvusiųjų skaičiaus padidėjimas (per keturis mėn. buvo 47 % daugiau).
Išanalizavę 2014 m. penkių mėnesių statistiką matome, kad pagrindinės eismo įvykių, kuriuose žuvo žmonės, priežastys lieka tokios pat – nedrausmingas, neatsakingas vairuotojų elgesys, greičio viršijimas, neblaivūs vairuotojai ir (!) važiavimas su neblaiviais vairuotojais.

www.www.auto-bild.lt