Volkswagen premjerų lietus

Savaitgalį duris atvėrusiame Leipcigo autosalone AMI 2014 Volkswagen stende demonstruojama gausybė naujienų. Čia smalsaus lankytojo žvilgsnį traukia net 6 iki tol dar nematyti automobiliai.

Legendinio Golf 40-ečio jubiliejus dar Pekino autosalone buvo pažymėtas neeilinio koncepto „Golf Edition“ pristatymu.

Leipcigo autosalone demonstruojamas jau pakeliui į gamybą esantis priešserijinis modelis su žinomomis techninėmis charakteristikomis ir komplektacija. Iš tolo jis atrodo kaip įprastas naujausios kartos Golf, bet įdėmiau pažvelgus nesunku pastebėti, jog tai prabangiausia Golf modifikacija. Prabangos ir elegancijos įspūdį kuria aukščiausios klasės ksenoniniai žibintai su dienos šviesos lemputėmis, blizgantys 17 colių „Singapore” ratlankiai (papildomai galimi ir 18 colių ratlankiai) bei stipriai tamsinti šoniniai ir galiniai langai.

Atvėrus dureles, į akį iškart krinta odiniai sėdynių, vairo ir visų svirčių rankenų apmušalai, juodai aptrauktos lubos ir miniatiūrinių lempučių apšviečiami durelių slenksčiai. Prabangą papildo aukštų technologijų funkcionalumu alsuojantis Premium daugiafunkcinis ekranas, Composition media automagnetola su navigacinės sistemos ir informacinio centro funkcijomis bei šviesų ir matomumo gerinimo paketas,  kurį sudaro automatinis dienos šviesos lempučių jungiklis, asinchroniniai stiklo valytuvai bei lietaus jutiklis. Vairavimo patogumą ir saugumą didina pagalbinių sistemų gausa, tarp kurių paminėtini ypač daug funkcijų atliekantis ACC adaptyvinis tempomatas ir persirikiavimą palengvinantis bei manevravimo saugumą didinantis aklųjų zonų detektorius, operatyviai įspėjantis vairuotoją apie aklųjų zonų susidarymą.

Dar vienas jubiliejinis Leipcigo AMI 2014 autosalono eksponatas – ilgamečio Volkswagen partnerio, – Karmann bendrovės pagerbimui skirtas nedengtas „vabalas” Beetle Cabrio Karmann. Visi nuo 1949 iki 1980 metų pagaminti „vabalai” su kabrioleto kėbulu būdavo surenkami šios bendrovės gamykloje ir turėjo Karmann inžinierių sukurtą kėbulą sulankstomu stogu.

Jubiliejinį modelį originaliai puošia senovinio stiliaus dalinai dengti lengvo lydinio 18 colių „Disc” ratlankiai su chromuotais gaubtais.

Salone žvilgsnį traukia sportinės sėdynės, aliumininiai pedalų antdėklai, oda aptrauktas vairas ir kiti, regis, mažmožiai. Rudos spalvos audeklo elektra valdomas sulankstomas stogas puikiai dera prie visų septynių galimų kėbulo spalvų.

Pagrindinis jubiliejinio modelio techninis skiriamasis bruožas – baziniame komplekte esantis „Design” įrangos paketas, kuriame yra kabrioletams reikalingas vėjo detektorius ir Park pilot parkavimo pagalbininkas. Beetle Cabrio Karmann galima užsisakyti jau nuo birželio mėnesio.

Detroito autosalone pristatytas, o Europoje iki šiol neeksponuotas bekelės „vabalas“ „Beetle Dune“, kurį taip pat galima išvysti Leipcigo autosalone, ir toliau išlieka priešserijiniu konceptu.

Be to Leipcigo autosalone eksponuojami ir Vokietijoje dar nematyti atnaujintas Touareg, Scirocco ir įkraunamas hibridas Golf GTE.

Be šių naujienų 2200 m3 ploto Volkswagen ekspozicijoje demonstruojama per 30 paskutinės kartos serijinės gamybos modelių.

Be to parodos metu vyksta bandomieji ir važiavimai, kurių dalyviai turi galimybę pasivažinėti mažuoju elektromobiliu e-up!, Golf Sportsvan, naujausios laidos Volkswagen Polo, galinguoju Golf GTI ir talpiu bei praktišku Golf Variant universalu.

www.www.auto-bild.lt