Plytinės kartodrome vyko Motul ištvermės lenktynės

Liepos 6 d. (sekmadienį) Plytinės kartodrome vyko „Autobild Lietuva“ pristatytos „Motul“ ištvermės Lenktynės. Renginys sulaukęs didelio dalyvių bei žiūrovų dėmesio, džiugino savo neįprastu formatu. Keturiolika komandų (komandą sudarė 2 vairuotojai), pirmiausia savo jėgas išbandė kvalifikaciniuose važiavimuose, po kurių, pagal bendrus komandos laikus buvo suskirstyti į A ir B finalus.

Po 45 min. trukusių finalinių lenktynių paaiškėjo kurios komandos yra ne tik greičiausios bet ir ištvermingiausios. Lenktynių formatas iš komandos narių pareikalavo ne tik ištvermės ir greičio bet ir komandinio darbo bei strateginio mąstymo. Dalyviai finalo metu pagal taisykles turėjo pasikeisti ne mažiau kaip po tris kartus, t.y. kiekvienas dalyvis vieno važiavimo metu trasoje su kitais lenktynininkais turėjo varžytis ne mažiau nei 2 kartus.

Strategiją, kada komandos nariams reikėtų keistis, dalyviai turėjo susiplanuoti patys. Varžybų metu kiekviena komanda taip pat turėjo išskirtinę ir vienintelę galimybę kirsti trasą trumpesniu keliu. Tai lyg „gelbėjimosi ratas“ dėl klaidos atsilikusiems dalyviams, o kartais ir vienintelė galimybė aplenkti puikiai savo trajektorijas „besiginančius“ varžovus.

Visą lenktynių laiką, trasą stebėjo Plytinės kartodromo lenktynių teisėjai, tad nepaisant nuožmios kovos dėl „Motul“ bei „Autobild Lietuva“ įsteigtų prizų, visi dalyviai privalėjo laikytis drausmės ir gerbti vieni kitus.

Kol vieno pogrupio lenktynininkai savo vairavimo bei strategavimo sugebėjimus rodė lenktynių trasoje, likę dalyviai saugiai važiavimus stebėjo iš šalies ir kūrė savo važiavimų strategijas.

Visi lenktynininkai tarp ir po važiavimų galėjo atsigaivinti gėrimais bei pasistiprinti specialiai šiam renginiui paruoštais užkandžiais.

Puikiu oru vykusiame renginyje netrūko azarto, adrenalino, diskusijų, juoko bei pačių geriausių emocijų!

Po azartiškų kovų trasoje paaiškėjo Motul ištvermės lenktynių nugalėtojai

TOP A finalas:

I vieta – Schumis & Senna (Darius Maciulevičius ir Mantas Milevskis)

II vieta – Abu Dhabi Racing (Darekas Ostrovskis ir Tomas Daškevičius)

III vieta – PR – Line (Andrius Motiejūnas ir Vytautas Račkauskas)

TOP B finalas:

I vieta – Tornado (Dominykas Neniškis ir Mindaugas Martišius)

II vieta – Liolikas & Bolikas (Jonas Kiršys ir Gediminas Pugačevskis)

III vieta – Hoonigans (Julius Parnavas ir Gediminas Gudaitis)

Turnyro nugalėtojai apdovanoti „Motul Lietuva“ bei „Autobild Lietuva“ prizais.

Dar kartą nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus bei dėkojame visiems dalyvavusiems!

www.www.auto-bild.lt