Telšiuose vykdyta eismo kontrolės akcija

Siekiant sugriežtinti transporto priemonių vairuotojų kontrolę keliuose, mažinti eismo įvykių skaičių, jų skaudžius padarinius, gerinti avaringumo situaciją, ugdyti eismo dalyvių sąmoningumą ir mažinti Kelių eismo taisyklių pažeidėjų skaičių  keliuose,  šių  metų  liepos 11 d. pavakare Telšių mieste ir rajone vykdyta policinė priemonė, transporto priemonių vairuotojų blaivumui (apsvaigimui nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų), mopedų, motociklų, dviratininkų, pėsčiųjų bei kitų KET kontrolei.

Siekiant nustatyti neblaivius, apsvaigusius nuo narkotinių ar kitų svaigiųjų medžiagų vairuotojus, vairuojančius transporto priemones policijos pareigūnai stabdė transporto priemones ir tikrino vairuotojų blaivumą, o kilus įtarimui atliko apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų svaigiųjų medžiagų patikrinimus.Atkreiptas dėmesys ir  į motociklų bei mopedų šalmų naudojimą.

Akcijos metu buvo patikrinti 1032 transporto priemonių vairuotojai. Trys vairuotojai buvo neblaivūs – dviems nustatytas lengvas ir vienam – vidutinis girtumo laipsniai. Šeši asmenys, vairavę transporto priemones, buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos (leistina norma 0,40 prom.).

Policija informuoja, kad tokios prevencinės akcijos bus vykdomos ir ateityje.

Telšių aps. VPK informacija