„PZU Lietuva“ teiks civilinės atsakomybės draudimo paslaugas geležinkelio įmonėms

Draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ gavo teisę vykdyti geležinkelio įmonių (vežėjų) ir įmonių, kurios naudojasi viešąja geležinkelių infrastruktūra, privalomojo civilinės atsakomybės draudimo veiklą. LR Vyriausybė šio draudimo taisykles patvirtino 2013 m. pabaigoje.

Pasak „PZU Lietuva“ Komercinių ir vertinamų rizikų skyriaus vadovo Andriaus Dambrausko, privalomas geležinkelio įmonių civilinės atsakomybės draudimas yra labai svarbus tiek pačioms įmonėms, tiek visuomenei. „Apsidraudusios įmonės rūpinasi keleiviais, jų turtu, taip pat aplinka, žmonių nuosavybe, kurie gali nukentėti nelaimingo įvykio metu“, – sakė A. Dambrauskas.

Draudimo rizikos ekspertas skaičiuoja, kad civilinės atsakomybės draudimo rinka mūsų šalyje kasmet auga beveik dešimtadaliu.  Pastebima, kad šiuo metu aktyviausiai draudžiasi smulkaus ir vidutinio verslo įmonės, nes beveik visas stambusis verslas jau yra apsidraudęs.

„Pastebime, kad didelės įmonės, pratęsdamos sutartis, pageidauja didesnių bendrosios civilinės atsakomybės draudimo sumų, platesnės draudimo apsaugos. Tai susiję ir su skaudžia patirtimi Latvijoje, kai po prekybos centro griūties ši draudimo rūšis įgijo visiškai naują, kur kas aktualesnį turinį – verslas pamatė, kokių nuostolių gali atnešti net tiesiogiai su jų veikla nesusiję įvykiai“, – pasakojo Andrius Dambrauskas.

„PZU Lietuva“ duomenimis, tarp apsidraudusių bendrosios civilinės atsakomybės draudimu beveik 70 proc. sudaro gamybos ir paslaugų įmonės. Kasmet šių įmonių išdraustumas auga 20 proc.

„PZU Lietuva“ užsakymu atliktos Baltijos šalių verslininkų apklausos duomenimis, Lietuvoje verslas apsidraudžia civilinę atsakomybę daug dažniau negu Latvijos ir Estijos kolegos: Lietuvoje tai daro 58 proc. apklaustųjų, o Latvijoje ir Estijoje atitinkamai 44 proc. ir 18 proc. respondentų.

www.www.auto-bild.lt