Anykščių rajone liepos mėnesį siautėję automobilių vagys stos prieš teismą

Dėl Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnų operatyvaus darbo išaiškinti ir pagreitinto proceso tvarka perduoti į teismą keturi ilgapirščiai, kaltinami automobilių vagystėmis Anykščių rajone.

Šių metų birželio 30 dieną apie 19 val. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie BMW markės automobilio, priklausančio Anykščių rajono gyventojui, pagrobimą.

Policijos pareigūnai tuoj pat po nusikaltimo sulaikė įtariamąjį G. K. Tyrimo metu nustatyta, kad vaikinas birželio 30 d. apie 18 val. 30 min., atvykęs į Viešintų miestelį, susitiko su automobilio pardavėju, patikinęs, kad nori pirkti automobilį bei paprašęs leisti jį išbandyti, išvažiavo ir nebegrįžo.

Liepos 2 dieną Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie VW TRANSPORTER markės automobilio vagystę Kavarsko seniūnijoje.

Policijos komisariato darbuotojai, atlikę pirminius tyrimo veiksmus, nustatė, kad vagystę įvykdė A. Š., kuris liepos 1 d. apie 23 val. 30 min., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, iš daugiabučio namo kiemo, esančio Svirnų II k., pagrobė automobilį.

Liepos 4 dieną policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad, Debeikių seniūnijoje iš kiemo pavogtas automobilis VW GOLF. Tuoj pat po įvykdytos vagystės buvo sulaikytas įtariamasis A. K. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad liepos 3 d. apie 24 val. A. K., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, iš nukentėjusiosios namų kiemo, esančio Aušros k., pagrobė automobilį bei kitus ūkio daiktus.

Liepos 17 dieną į komisariato pareigūnus kreipėsi, Debeikių miestelio gyventoja, dėl VW GOLF automobilio vagystės.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad nusikaltimą įvykdė K. P. Tyrimo metu nustatyta, jog liepos 17 d. apie 2 val. 30 min. įtariamasis įsibrovė į garažą ir iš jo pagrobė automobilį.

Visų mėgėjų važinėtis svetimais automobiliais baudžiamosios bylos perduotos į teismą. Tad ilgapirščiams teks atsakyti už įvykdytus nusikaltimus.

Utenos aps. VPK Anykščių r. PK informacija