BTA: įvedus eurą paslaugų kainos nesikeis, klientams naujų draudimo sutarčių pasirašyti nereikės

Šiuo metu ne gyvybės draudimo bendrovės BTA tinklapyje veikia speciali euro skaičiuoklė, įmonėje diegiamos specialios IT technologijos. Taip bendrovė ruošiasi nuo sausio pirmos dienos numatytiems valiutos pokyčiams Lietuvoje. BTA taip pat užtikrina, kad kainos dėl naujos valiutos įvedimo nesikeis, todėl klientams pasirašyti naujų draudimo sutarčių perėjimo laikotarpiu nereikės.

„Euro įvedimo procesas nepasibaigs atlikus perprogramavimo darbus, pakeitus kainas į eurus bei po Naujųjų metų pakeitus banknotus ir monetas. Euro įvedimo procesas bus baigtas tada, kai mūsų darbuotojai ir klientai, taip pat ir kiti vartotojai savo galvose viską skaičiuos ir vertins eurais, ir nebekonvertuos paskaičiavimų pagal nustatytą kursą iš vienos valiutos į kitą“, – teigia „BTA Insurance Company“ SE filialo Lietuvoje direktorius Tadeuš Podvorski.

Pasak „BTA Insurance Company“ SE filialo Lietuvoje direktoriaus, žinoma, kad daugiausia pasiruošimo eurui darbų turi atlikti finansinės institucijos, bankai ir kiti šio sektoriaus veikėjai, tačiau norint sėkmingai įsilieti į rinką, tinkamai turi ruoštis ir kitų sektorių bendrovės. BTA, rengdamasi euro įvedimui, jau diegia specialias IT technologijas, apgalvoja galimas situacijas, susijusias su valiutos keitimu, vykdo klientų informavimo kampaniją, bendrovės IT specialistai ketina dirbti ir paskutinę šių metų naktį, siekdami užtikrinti, kad įmonė, ir įvedus naują valiutą, klientams ir toliau paslaugas teiks sklandžiai bei efektyviai.

Kaip teigia T. Podvorski, bendrovė ruošiasi remiantis sėkmingu kaimynų latvių ir estų modeliu: jau pradėti kai kurių IT sistemų sprendimų pakeitimai bei patobulinimai siekiant minimaliomis išlaidomis bendrovės finansų sistemą pritaikyti naujai valiutai. Klientų patogumui bendrovės tinklapyje jau veikia speciali euro ir lito konvertavimo skaičiuoklė. Visas perėjimas vyks griežtai laikantis įstatymų, teisės aktų, terminų ir biudžeto reikalavimų. Tai bus esminis žingsnis BTA grupės bendrovėms integruojantis į Europos rinkas.

Pasak bendrovės vadovo, svarbu akcentuoti tai, kad klientams pasirašyti naujų draudimo sutarčių perėjimo laikotarpiu nereikės. Visos iki euro įvedimo pasirašytos sutartys liks galioti jose numatytomis sąlygomis, o valiuta konvertuojama pagal nustatytą kursą matematiniu metodu, sumos apvalinamos remiantis įstatymu. Klientai galės pasitikrinti valiutos skaičiavimus automatine euro skaičiuokle BTA interneto tinklapyje.

Kaip tvirtina T. Podvorski, esminių kainų pokyčių dėl valiutos konvertavimo nebus. Visos kainos draudimo rinkoje yra diktuojamos pačios rinkos, apskaičiuojamos remiantis verslo kainodaros principais. Kaip ir buvo iki šiol, jos bus perskaičiuojamos pagal draudimo sektoriaus rizikingumą, pardavimų dydį, kitas rinkos tendencijas.

Šalyje jau pradėta vykdyti aktyvi informavimo apie eurą ir jo įvedimą kampanija, prie kurios prisijungė ir BTA draudimo bendrovė taip siekdama suteikti gyventojams aiškumo ir skaidrumo valiutos keitimo klausimais. Kartu su kitomis didžiosiomis šalies bendrovėmis draudimo kompanija pereinamuoju laikotarpiu įsipareigoja laikytis sąžiningo kainų perskaičiavimo principo.

„BTA Insurance Company“ SE filialas pernai pasirašė virš 186 mln. litų įmokų, o tai yra 17 proc. daugiau nei 2012 m. Bendrovės draudimo portfelyje daugiausiai augo kasko draudimo rūšis (56 proc.), antroje vietoje – bendrosios civilinės atsakomybės draudimas (45,5 proc.), trečioje – nelaimingų atsitikimų draudimas (37,6 proc.). Ne gyvybės draudimo bendrovė pernai klientams Lietuvoje atlygino 89,83 mln. litų, o šiuo metu kas valandą išmoka daugiau kaip 34 tūkstančius litų draudimo išmokų, kas 3 minutes užregistruoja po naują įvykį, per mėnesį pradeda 3100 naujų bylų. BTA filialas Lietuvoje klientų laukia naujai pastatytame A klasės energetinio efektyvumo biurų pastate „Grand Office“, kuris yra šalia Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio, Viršuliškių skg. 34.

www.www.auto-bild.lt