Kauno apskrities policija ir toliau kovoja su nelegaliomis degalinėmis

Rugpjūčio 16 d. apie 13.00 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Santakos PK) Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai gavo informaciją apie tai, jog Kaune, Chodkevičių g., prekiaujama dyzelinu. Nuvykę nurodytu adresu Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apskr. VPK Kauno m. Santakos PK Viešosios policijos skyriaus Šilainių policijos nuovados pareigūnais kieme rado baltos spalvos automobilį „Ford Galaxy“, į kurį iš medinės pašiūrės, žarnos su pistoletu pagalba, pilietis G. K. pylė degalus.

Apžiūrėję medinę pašiūrę ir kieme esančius sandėliukus pareigūnai juose aptiko dvi plastikines, maždaug 1 m3 tūrio, talpas. Prie jų buvo pritvirtintos žarnos, sujungtos su degalų pumpavimo ir matavimo įranga, taip pat prijungtas ir degalų pilstymo pistoletas. Viena iš talpų buvo pilna, kita – pripildyta iki pusės. Medinėje pašiūrėje ir kieme esančiuose sandėliukuose pareigūnai dar rado dvi degalų pilnas statines, kurių kiekviena buvo apie 200 l talpos, bei 8 pilnas plastikines talpas, kurių kiekviena –  maždaug po 20 l. Tarose esantis skystis skleidė dyzelino kvapą.

Visos talpos užplombuotos, o rastas dyzelinas ir įranga perduoti saugojimui.

Dėl įvykio pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str.

Ir toliau tikimės, jog neliksite abejingi daromoms nusikalstamoms veikoms ir apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, mums pranešite anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno aps. VPK informacija