Pareigūnai vykdo prevencines priemones poilsiavietėse

Kad ir kaip kai kuriems poilsiautojams šiltą vasaros dieną smagu „atsigaivinti“ alkoholiniais gėrimais, pareigūnai to nepamiršta.

Rugpjūčio 13 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato pareigūnai, pasitelkę policijos rėmėjus, Patrulių rinktinės, Kelių policijos valdybos pareigūnus ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojus, Valakampių, Žirmūnų, Žaliųjų ežerų paplūdimiuose bei kitose poilsiavietėse vykdė prevencinę priemonę, skirtą viešosios tvarkos pažeidimams, susijusiems su alkoholinių gėrimų vartojimu viešosiose vietose, užkardyti ir atskleisti.

Darbo netrūko ir šį kartą – priemonės metu patikrintos 46 transporto priemonės, išvažiuojančios ir įvažiuojančios į poilsiavietes, nustatyti net 52 administraciniais teisės pažeidimai, iš jų net 49 dėl alkoholio vartojimo.

Policija dar kartą įspėja, kad viešoje vietoje alkoholį vartoti draudžiama.Už alkoholio vartojimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 str.) numatoma administracinė atsakomybėįspėjimas arba bauda nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų.

Info: http://vilnius.policija.lt