Stilingo automobilio sėkmė: užsakyta 100 tūkst. „Opel ADAM“ automobilių

Netradicinis miesto gyvenimo būdo automobilis „Opel ADAM“ stebina tiek ekspertus, tiek klientus. Jis jau laimėjo keletą apdovanojimų ir įvedė naujus standartus mažų automobilių segmente. Dėl „ADAM“ modelio populiarumo, automobilis sutinkamas visuose keliuose: nuo jo pasirodymo rinkoje 2013 metų pradžioje, „Opel“ sulaukė daugiau kaip 100 tūkst. individualumo čempiono užsakymų, tarp kurių apie 3 tūkst. naujųjų „ADAM ROCKS“ modelių. Mažasis padidinto pravažumo automobilis pardavimo vietose pasirodys rugsėjo pabaigoje. Dėl sumontuoto naujos kartos itin modernaus ir labai efektyvaus 1,0 l turbininio variklio su tiesiogine degalų įpurškimo sistema, papildomų individualių sprendimų bei atidaromo brezentinio stogo, jis vairuotojams suteiks dar daugiau emocijų ir įspūdžių.

„Opel ADAM“ paklausa rodo, kad tokio tipo automobilių rinkoje trūko – automobilio, kuris išreiškia savininko asmenybę, kurio derinių variantų skaičius beveik neribotas, – sako Dr. Karlas – Thomas Neumannas, „Opel Group“ valdybos pirmininkas. – Nuotykius mėgstantiems „ADAM“ vairuotojams mes jau turime energingąjį „ADAM ROCKS“ – labai netradicinį ir ypač madingą“.

Šis miesto padidinto pravažumo naujokas išlaiko pagrindinį modelio išskirtinumą – beveik kiekvienas automobilis yra unikalus. Atsiradus naujoms spalvoms, kitokio stogo dizaino galimybei ir galybei interjero kombinacijų, „ADAM ROCKS“ gali būti dar labiau suasmenintas nei jo pirmtakas. Apsauginė antracito spalvos kėbulo danga ir sidabro spalvos apsauginės plokštės sustiprina tvirto, „raumeningo“ automobilio išvaizdą. Brezentinis „Swing Top“ stogas paspaudus mygtuką atsidaro vos per penkias sekundes ir leidžia mėgautis važiavimu po atviru dangumi.

„Opel ADAM“ ir „ADAM ROCKS“ modeliai po variklio dangčiu taip pat turi daug naujovių. Šalia jau pažįstamo atmosferinio benzininio variklio, „Opel“ pirmą kartą siūlo savo galingą ir efektyvų 1,0 l ECOTEC benzininį variklį su tiesiogine degalų įpurškimo sistema, montuojamą su visiškai nauja mažos trinties šešių laipsnių mechanine pavarų dėže. Aliumininis trijų cilindrų agregatas gali būti 66 kW/90 AG arba 85 kW/115 AG. Jis veikia labai sklandžiai ir yra puikus pavyzdys, kalbant apie kuro sąnaudas ir taršą. 90 AG versijos tarša neviršija  99 g/km – tai puikus benzininių variklių pavyzdys.

„ADAM ROCKS“ modelyje taip pat sumontuota moderni „Opel“ informacijos ir pramogų sistema „IntelliLink“, pažįstama iš „ADAM“ modelio, turinčia galimybę prijungti įvairius nešiojamuosius įrenginius ir leidžiančia naudotis mobiliomis programėlėmis. „IntelliLink“ informacijos ir pramogų sistema turi 7 colių spalvotą liečiamą ekraną ir puikiai sąveikauja su naujausiais „Android“ ir „Apple iOS“ išmaniaisiais telefonais. Ši sistema yra ne tik saugi ir patogi naudoti, bet ir gali būti įdiegta už prieinamą kainą – 300 eurų. Ji naująjį „ADAM“ modelį padaro geriausiai su kitais įrenginiais sąveikaujančiu automobiliu mažų automobilių klasėje.

www.www.auto-bild.lt