Su Yanosik saugiau! Lietuvių bendruomenės jėga didėja

Vairuotojo asistentas Yanosik, kuris leidžia vairuotojams padėti vieni kitiems kelyje, į Lietuvą atvyko mažiau nei prieš savaitę, ir jau turi didelį atgarsį. Po pirmo savaitgalio programėlė Yanosik buvo atsisiųsta kelis tūkstančius kartų, iš elektroninės parduotuvės Google Play. Atrodo, kad lenkų bendruomenės projektas gerai debiutavo ir toliau plėtosis Lietuvoje.

Visi Lietuvos keliai žemėlapyje gauna spalvas, kurios apibrėžia esamą eismo situaciją. Tai reiškia, kad lietuviai atsisiunčia nemokamą programėlę ne tik pabandyti, bet ir iš tiesų naudoti kelyje. Lietuvos vartotojų dalyvavimas bendruomenėje yra matomas dėka didėjančio pranešimų apie įvykius kelyje skaičiaus. Bendrovė Altas, kuri pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su Yanosik gamintoju, įmone Neptis SA, Lietuvoje planuoja suburti tokią pačia stiprią bendruomenę kaip ir Lenkijoje.

Projekto plėtra įgauna vis didesnį pagreitį. Yanosik jau turi tvirtą pagrindą Lenkijoje – aplikacija atsisiųstą per 1,8 mln. kartų, bei turi 500 tūkst. unikalių vartotojų per mėnesį, dėl to Lietuvoje Yanosik pavadinimas jau plačiai žinomas. Jį rekomenduoja draugai ir giminaičiai iš Lenkijos, bei Lietuvos vairuotojai keliaujantys į Lenkiją verslo ar asmeniniais reikalais, o jų nuomonė – geriausia rekomendacija. Šis būdas veikia kaip socialiniai tinklai, tapr kurių Yanosik pirmas peržengė Lenkijos sieną. Ar kartu su Lietuva šis metodas taip pat peržengs ir kitas sienas?

Šaltinis : creandi.pl