Telšių policijos pareigūnai ir toliau drausmina neblaivius vairuotojus

Beveik kasdien pasitaiko atvejų, kai Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai  demaskuoja neblaivius vairuotojus, kurie į miesto bei rajono gatves išrieda nesibaimindami nei tūkstantinių baudų, nei rizikos sukelti avariją. Blogiausia, kad neblaivūs, teisę vairuoti praradę ir pinigines dėl paskirtų baudų paploninę piliečiai iš savo klaidų nepasimoko – vėl sėda už automobilio vairo išgėrę.

Rugpjūčio 7-ąją, 19.52 val. Telšių aps. VPK pareigūnams paskambinęs pilietiškas gyventojas informavo apie Telšiuose pastebėtą įtarimą sukėlusį, galimai neblaivų vairuotoją, kuris „Renault Megane Scenic“ automobiliu nurūko  Lazdynų Pelėdos gatve. Šios gatvės link operatyviai pasukęs mieste budėjęs patrulių ekipažas netruko pastebėti minėtą automobilį ir jį sustabdyti. Vos priėjus prie automobilio buvo akivaizdu, kad informaciją apie neblaivų vairuotoją suteikęs asmuo dėl eismo dalyvių saugumo baiminosi ne be reikalo – iš salono sklido stiprus alkoholio tvaikas. Alkotesteriu patikrinus girtumą nustatyta, kad automobilį vairavęs 60-metis Telšių miesto gyventojas A. B. – neblaivus (2,13 promilių girtumas). Be to, paaiškėjo, kad nuo alkoholio apsvaigusiam vairuotojui šių metų vasario mėnesį dėl girtumo teisė vairuoti transporto priemones jau buvo atimta ketveriems metams. Neblaivus vairuotojas tą dieną padarė ir daugiau pažeidimų – pareigūnams jis nepateikė automobilio registracijos dokumentų, o vairuojama transporto priemonė nebuvo apdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Eilę pažeidimų padariusiam eismo dalyviam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 1302 str. Už neatsakingą poelgį vairuotojui teks pakloti baudą nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų, iš jo bus konfiskuotas automobilis.

Galima tik spėlioti, kokia nelaimė galėjo tykoti šio apgirtusio, už vairo sumaniusio sėsti vyro, jei ne jo kelyje pasipainiojęs pilietiškas gyventojas. Todėl pareigūnai dėkoja asmenims, kurie neabejingi daromiems pažeidimams ir, baimindamiesi dėl eismo dalyvių saugumo, apie tai informuoja policiją.

Telšių aps. VPK informacija