Telšių rajono gatvėse demaskuojami neblaivūs vairuotojai

Nors eismo dalyviai nuolat informuojami apie gresiančią atsakomybę vairuojant automobilį išgėrus bei raginami elgtis sąmoningai, vis tik atsiranda vairuotojų, kurie, rizikuodami savo ir kitų gyvybėmis, sėda už automobilio vairo neblaivūs. Rugpjūčio 21-ąją Telšių miesto gatvėse nustatyti trys neblaivūs eismo dalyviai (vienas – automobilio vairuotojas, du – dviratininkai).

Šios dienos rytą Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai jau spėjo demaskavo du neblaivius automobilių vairuotojus, dar vienam pasivažinėjimas išgėrus baigėsi nelaime – automobiliui nuvažiavus į griovį ir apsivertus, sužalota kartu važiavusi vairuotojo sesuo.

Rugpjūčio 22 d., 8.47 val., kelio Telšiai-Žarėnai-Tverai-Laukuva 7-ajame kilometre, 1990-ųjų metų laidos automobilio „Renault 19″ vairuotojas 57 metų K. J. (gyv. Telšiuose), nepasirinko saugaus greičio, jo nesuvaldė ir nuvažiavęs nuo kelio sankasos apsivertė. Nustatyta, kad automobilio vairuotojas eismo įvykį sukėlė būdamas neblaivus (1,87 promilių girtumas). Įvykio metu apgadintas automobilis, nukentėjo kartu važiavusi 62 metų K. J. (gyv. Telšių r., Mitkaičių k.), kuri dėl rankos sužalojimų išvežta į Klaipėdos ligoninę.

Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas vėl kreipiasi į eismo dalyvius ir, prieš sėdant už vairo išgėrus, ragina pagalvoti apie savo ir kitų saugumą. „Beveik kiekvieną dieną neblaivius vairuotojus demaskuoja policijos pareigūnai, jiems paskiriamos tūkstantinės baudos, atimama teisė vairuoti, o kai kuriais atvejais – ir konfiskuojamas automobilis. Kaip matome, neblaivūs vairuotojai dažnai nesuvaldo automobilių ir sukelia eismo įvykius, kurių metu nukenčia ar mirtinai sužalojami žmonės. Todėl labai svarbu, kad vairuotojai suprastų savo elgesio padarinius ir nevairuotų automobilių apsvaigę nuo alkoholio“, – kalbėjo D. Razminas.

Telšių aps. VPK informacija