Vairuotojau, būk dėmesingas, artėja mokslo metų pradžia!

Didelis važiavimo greitis, transporto priemonių vairavimas išgėrus – vieni iš dažniausių veiksnių, keliuose nulemiančių nelaimes bei eismo įvykius, kurių metu žūsta ar sužalojami žmonės. Per šių metų sausio-liepos mėnesius Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose) įvyko 402 autoavarijos, iš kurių 72 – įskaitinės (eismo įvykiai, per kuriuos žuvo ar buvo sužaloti žmonės). Eismo įvykiai keliuose jau pareikalavo 13 aukų, dar 97 žmonės buvo sužaloti.

Telšių aps. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas patikino, kad policijos pareigūnai sutelkę visas pajėgas avarijų ir aukų skaičiui keliuose mažinti. Todėl gatvėse nuolat budi pareigūnų ekipažai, o prevencinių priemonių metu griežtai kontroliuojamas vairuotojų blaivumas bei važiavimo greitis. Tačiau vis atsiranda piliečių, kurie nesibaimindami dėl savo ir kitų gyvybių, pažeidinėja Kelių eismo taisykles. Tokiems eismo dalyviams per septynis šių metų mėnesius jau paskirta baudų už daugiau nei pusę milijono litų, o baudų išieškojimas siekia net 93 proc.

Grubiai pažeidinėjantiems Kelių eismo taisykles (už vairavimą išgėrus, pasišalinimą iš eismo įvykio vietos, pavojingą ir chuliganišką vairavimą ir pan.) ne tik skiriamos tūkstantinės baudos, bet ir tam tikram laikui atimama teisė vairuoti transporto priemones. Tokią teisę šiemet jau prarado 100 vairuotojų.

Artėjant rugsėjo 1-ajai, kai keliuose eismas suintensyvės, o perėjomis nuolat vaikščios moksleiviai, vairuotojai raginami būti itin atidžiais ir atsakingais. Didžiausią dėmesį siūloma atkreipti gatvėse, šalia kurių yra mokyklos. Po vasaros atostogų moksleiviai dažnai būna išsiblaškę, todėl kartais gali nepastebėti atvažiuojančios transporto priemonės ar į gatvę išbėgti staiga. Tik rūpindamiesi vieni kitais, galime užtikrinti, kad prasidėjus mokslo metams, visi vaikai kas rytą saugiai pasiektų savo klases.

Telšių aps. VPK informacija