Aplinkai draugiškiausių automobilių apdovanojimuose – BMW triumfas

BMW 320d Sedan EfficientDynamics EditionAutomobilių žurnalo „Auto Zeitung“ organizuojamuose aplinkai draugiškiausių automobilių apdovanojimuose „Green Mobility Trophy 2014“ triumfavo Vokietijos koncernas BMW. Jis susižėrė net šešis iš septynių apdovanojimų, į kuriuos viso pretendavo 165 automobiliai.

Net tris apdovanojimus koncernas gavo už naujojo BWM „i“ prekės ženklo automobilius, dar dvi pergalės atiteko dyzeliniam „BMW 320d Efficient Dynamics Edition“ bei keturių cilindrų „BMW TwinPower Turbo“ benzininiam varikliui. Visus šiuos apdovanojimus vainikavo skaitytojų koncernui padovanotas „Draugiškiausio aplinkai prekės ženklo 2014“ titulas.

4-cylinder petrol engine with BMW TwinPower Turbo TechnologyIš viso balsavime dalyvavo daugiau nei 13 tūkst. „Auto Zeitung” skaitytojų. Daugiausia balsų rinkimuose surinko BMW elektromobilis „i3“. Šis vien elektra varomas 5 vietų automobilis laimėjo dviejose kategorijose – „Geriausio elektrinio automobilio” (surinko 30 proc. balsų) ir „Geriausio lengvasvorio automobilio konstrukcijos” (31,1 proc. balsų). Šie rezultatai rodo, jog tiek BMW elektromobilio variklio technologijos, tiek ir lengvasvorė konstrukcija su vairuotojo kabina, pagaminta iš anglies pluoštu pastiprinto plastiko bei aliuminio, laikomos geriausiu sprendimu siekiant užtikrinti aplinkai draugišką automobilių industrijos plėtrą.

Pagal šiuos tvarius inžinerinius principus sukurtas iš elektros tinklo įkraunamas hibridinis sportinis automobilis „BMW i8“ konkurse taip pat neliko nepastebėtas – jam atiteko „Geriausio hibridinio automobilio” titulas (20,9 proc. balsų).

BMW iškovojo dar dvi pergales įprastų variklių kategorijose. Aplenkęs daugiau nei 20 varžovų „Efficient Dynamics” serijos automobilis „BMW 320d“ laimėjo „Geriausio ekonominio dyzelio” kategorijoje. Šis sedanas su 120 kW/163 AG galios keturių cilindrų dyzeliniu varikliu su „BMW TwinPower Turbo“ technologija iki 100 km/val. įsibėgėja per 8 sekundes ir vidutiniškai 100 km nuvažiuoti sunaudoja 4,1l dyzelino, o į aplinką išmeta 109 g/km. Beje, geriausio ekonominio dyzelio prizą „BMW 320d“ iškovoja antrus metus iš eilės. Šis variklis automobilių mėgėjus labiausiai keri dėl puikiai suderinto ekonomiškumo ir vairavimo malonumo.

Dar vieną apdovanojimą BMW užtikrino keturių cilindrų benzininis variklis. 18,7 proc. „Auto Zeitung” skaitytojų pakako, kad 2.0 litrų variklis su „BMW TwinPower Turbo technologija“ gebantis išvystyti 180 kW/245 AG galią būtų pripažintas „Geriausiai degalų sąnaudas sumažinusiu“ agregatu.

BMW i3BMW sėkmingai plėtojamos aplinkai draugiškos koncepcijos ir technologiniai sprendimai pelnė koncernui ir skaitytojų nuomone renkamą „Aplinkai draugiškiausio prekės ženklo” apdovanojimą. Už BMW šioje rinkimų kategorijoje balsavo 22,6 proc. žurnalo skaitytojų.

„Kurdama naujus variklius ir automobilius, BMW siekia ir mažinti poveikį aplinkai, ir tuo pačiu didinti variklių efektyvumą, kad BMW išsaugotų tai, už ką ją vertina automobilių mėgėjai – sportiškumą, dinamiškumą ir malonų valdymą. Šią tvarią koncerno plėtrą mes tęsiame ir Lietuvoje, nes tikime, kad aplinkai draugiškesni automobiliai yra ateities automobiliai. Visai neseniai investavome ir Vilniuje atidarėme pirmąjį servisą Lietuvoje, kuriame turime paruoštą įrangą ir sutelktas kompetencijas aptarnauti BMW „i“ serijos elektra varomus ar hibridinius automobilius. Mūsų automobilių aptarnavimo programos ir serviso meistrai taip pat padeda BMW savininkams tinkamai prižiūrėti automobilius, kad būtų išlaikomi variklių parametrai ir užtikrinamos mažiausios sąnaudos bei taršos rodikliai“, – sakė BMW įgaliotosios atstovės Lietuvoje „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

BMW i8 (1)UAB „Krasta Auto“ yra oficiali BMW ir MINI atstovė Lietuvoje. Įmonė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių, motociklų prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas ir turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisų tinklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Krasta Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.

Gamintojo foto

www.autobild.lt