Geriausiojo vairuotojo konkurse – ir lenktynininkas R. Kupčikas

kupcikas1Šeštadienį, rugsėjo 20-ąją, Kaune šalia „Žalgirio“ arenos paaiškės paskutinysis finalinis konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2014“ šešetukas. Renginio trečiojo atrankos etapo batalijos sutampa su arenoje duris atvėrusia automobilių paroda, kurios lankytojai turės puikią progą išbandyti jėgas konkurso baigiamajame etape.

Nors dalyvių atranką į paskutiniojo etapo varžybas interneto portalas DELFI ir radijo stotis „Kelyje“ baigs tik penktadienį 15 val., tačiau jau šiandien žinomas vienas, daugelio varžovų pagarbos vertas dalyvis. Tai automobilių sporto gerbėjams gerai žinomas žiedinių lenktynių meistras, daugelio prestižinių lenktynių nugalėtojas ir prizininkas Robertas Kupčikas.

„Kaune laukia tikrai karšta šeštadienio popietė, tačiau juk ne šventieji puodus lipdo…“- sako ambicijų patekti į konkurso finalą neslepiantis, vienas pirmųjų pateikęs paraišką dalyvauti baigiamojo etapo varžybose kaunietis Kęstutis Urbelionis. – Iš kitos pusės – žinomo lenktynininko dalyvavimas nuteikia jei ne kovoti su juo, tai bent pasimokyti“.kupcikas2

Pats lenktynininkas šio fakto nesureikšmina.

„Daug sportininkų, verslininkų ir kitų žinomų šalies žmonių dalyvavo geriausiojo vairuotojo paieškose, tad ir aš nusprendžiau pasivaržyti“, – sako R. Kupčikas.

Šiemet jis labai sėkmingai dalyvauja „Volkswagen Castrol Cup“ taurės lenktynėse, iki kurių pabaigos likus vos vieno etapo varžyboms Lietuvos sportininkas turi iškovojęs 508 taškus ir net 72 taškais lenkia Pietų Afrikos atstovą Jefferį Kriugerį, o trečiąją vietą užima lenkas Janas Kisielis (372 taškai).

Priminsime, jog prieš septynerius metus R. Kupčikas jau yra tapęs šios lenktynių serijos nugalėtoju, o pernai, kai po penkerių metų buvo atgaivintos šios varžybos, į jas sugrįžęs Robertas tenkinosi šeštąja galutinės įskaitos vieta.

Taigi, per Kauną ir geriausiojo vairuotojo konkursą R. Kupčikas skinsis kelią pjedestalo link, nes dar po savaitės Lenkijoje, Poznanės trasoje, vyks finalinis „Volkswagen Castrol Cup“ lenktynių serijos etapas, kurio metu paaiškės pirmenybių nugalėtojas, taip pat iškovosiantis ir Lenkijos čempiono titulą.

„Visus Bonus“ nuotr.

www.auto-bild.lt