Kartingo akademijos studentams – paskutinė ir pati svarbiausia sesija

IMG_4433Savaitgalį Lietuvos Kartingo akademijos studentams teks įveikti paskutinį paskaitų ir lenktynių savaitgalį. Paskutinioji akademijos sesija sutampa su Lietuvos Kartingo čempionatu. Studentai pasijus tikrų lenktynininkų kailyje – jų lenktynių savaitgalis prasidės kartu su visais kartingo čempionato dalyviais bendru susirinkimu.

Vėliau jų laukia visiškai toks pat tvarkaraštis, kokiu lenktyniauja ir profesionalūs lenktynininkai – pradedant laisvomis treniruotėmis ir baigiant kvalifikacija bei pusfinalio ir finalo važiavimais.

“Lietuvos Kartingo akademijos studentams turbūt didžiausia dovana bus pasijusti tikrais lenktynininkais. Jie ne tik lenktyniaus greta profesionalų, bet dalyvaus ir bendroje apdovanojimų ceremonijoje. Visi studentai bus apdovanoti ir pagerbti tiesiog greičiausių Lietuvos kartingo lenktynininkų apsuptyje. Tai būsimiems čempionams bus tikra dovana,” – džiaugiasi Lietuvos Kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas.

Šio savaitgalio kartingo akademijos sesijos metu studentai turės prisiminti viską, ko išmoko per sezoną. Visas šis savaitgalis jiems bus tarsi generalinė repeticija prieš pradedant profesionalo karjerą. Manoma, kad bent du trečdaliai Kartingo akademijos studentų kitais metais turėtų papildyti Lietuvos Kartingo čempionato dalyvių gretas.

„Negaliu nuslėpti džiaugsmo, kuris apima pagalvojus, kiek daug žinių ir galimybių gavo šie vaikai. Per šį sezoną užaugo išties nauja mūsų šalies lenktynininkų karta, kuri, tikiu, po penkerių ar dešimties metų taps Lietuvos lenktynių ambasadoriais užsienio šalių trasose,“ – sakė R. Savickas.

Tuo tarpu vaikai taip toli dar nežiūri – jiems svarbiausia kuo geriau pasirodyti šio savaitgalio lenktynėse.

„Dabar jie jau tikri profesionalai. Šį savaitgalį jie jau nebebus studentai, jie- lenktynininkai, o aš būsiu nebe dėstytojas, o treneris,“ – prieš lenktynes sakė Lietuvos Kartingo akademijos dėstytojas ir vienas perspektyviausių šalies lenktynininkų Jonas Gelžinis.

Gamintojo foto

www.auto-bild.lt