Koks girtumas? Išgėriau tik litrą alaus

Šį rytą Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (aps. VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai surengė netikėtą reidą Marijampolės mieste ir keliuose Kaunas – Marijampolė – Suvalkai, Marijampolė – Kybartai – Kaliningradas ir Vilnius – Vilnius Prienai – Marijampolė. Reido metu buvo patikrinta 150 transporto priemonių. Ir nustatyti 6 Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Pirmąjį pažeidėją kelių patruliai sustabdė Marijampolės mieste Vasaros gatvėje. Lengvojo automobilio vairuotojas paaiškino pareigūnams, kad važiuoja namo iš darbo po naktinės pamainos. Kai patruliai patikrino uolaus darbuotojo girtumą, paaiškėjo, kad marijampolietis yra lengvai apgirtęs. Alkotesterio matuoklyje pamatęs 0,77 ‰ promilės jis paaiškino, kad blogai rodo alkotesteris, jis negalėjo tiek įpūsti, nes naktį dirbdamas išgėrė tik vieną litrą alaus. Netrukus į pažeidimo padarymo vietą prisistatė ir pažeidėjo sūnus, kuris taip pat pareigūnams bandė aiškinti, kad jo tėtis tiek išgėręs negalėjo įpūsti „iki lengvo girtumo“, tačiau Kelių patruliai šiam piliečiui nebeleido tęsti kelionės ir jam už pažeidimą surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Dar dviem draugams latviams kelionė baigėsi kelyje „Via Baltica“. Abu vairuotojai, dirbantys toje pačioje firmoje, po naktinių išgertuvių surizikavo ir kelionę pradėjo būdami neblaivūs. Abiem nustatyti lengvi girtumo laipsniai ir uždrausta toliau vairuoti transporto priemonę.

Dar vienas netikėtas reidas buvo organizuotas ir praėjusį savaitgalį. Marijampolės mieste ir savivaldybėje kelių patruliai patikrino 110 transporto priemonių vairuotojų –  penkiems iš jų buvo surašyti administraciniai teisės pažeidimų protokolai. Vienam vairuotojui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Per savaitgalį Marijampolės kelių patruliai nustatė 4 neblaivius transporto priemonių vairuotojus ir išaiškino 91 Kelių eismo taisyklių pažeidėją.

Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyrius informuoja, kad netikėti reidai bus organizuojami ir toliau, apie jų vietą ir laiką iš anksto nebus pranešta.

Marijampolės aps. VPK informacija