Laurynas Razas antrus metus iš eilės kovos pasaulio taurės finale

laurynas razasVilniuje baigėsi paskutinis Lietuvos kartingo čempionato etapas. Jame puikiai pasirodė „RKV Racing“ komandos lenktynininkas Laurynas Razas. Iki šiol Laurynas čempionate vos trimis taškais pirmavo prieš Karolį Vilkaitį, tad čempionato nugalėtojo likimas turėjo spręstis Vilniuje.

Nepaisant to, kad Laurynas finale Vilniaus „Plytinės“ kartodrome liko antras, tačiau laimėtas pusfinalis leido jam užsitikrinti Lietuvos čempino titulą „Rotax Max DD2“ klasėje. Ši pergalė – tai ir iškovotas kelialapis į „Rotax“ pasaulio taurės finalą, kuris šiais metais vyks Ispanijoje.

Pernai Laurynas kelialapį į pasaulio taurės finalą iškovojo laimėjęs silpnesnėje „Junior“ klasėje. Šiemet sėdęs į galingesnės klasės kartingą jis iš karto tapo čempionu.

„Dar sunkiai galiu tuo patikėti. Jeigu kas nors prieš sezoną būtų sakęs, kad ir vėl laimėsiu čempionatą, nebūčiau patikėjęs,“ – po finišo pasakojo Laurynas Razas.

Pakartoti savo pasiekimo ir antrą kartą iš eilės laimėti čempionatą nepavyko „Rotax Max DD2 Masters“ klasės lyderiui Sauliui Pocevičiui. Saulius užtikrintai laimėjo paskutiniajame etape Vilniuje, tačiau dėl patirtos traumos praleidęs antrą čempionato etapą Saulius palaidojo viltis atstovauti mūsų šalį pasaulio taurės finale savo klasėje. Lietuvos čempionate jis liko tik antras.

Nors dėl keleto praleistų čempionato etapų jauniausias „RKV Racing“ komandos narys Ignas kaselis „Mini 60“ klasėje nebepretendavo į čempionato prizininkus, visgi paskutiniajame etape jaunasis lenktynininkas puoselėjo viltis nugalėti bent paskutinėse sezono lenktynėse. Laimėta kvalifikacija ir laimėtas pusfinalis nuteikė optimistiškai. Deja, finale startavęs iš pirmos pozicijos jau antrajame posūkyje Ignas po susidūrimo su priešininkais buvo išstumtas iš trasos ir nukrito į paskutinę poziciją. Negana to, užgeso jo kartingo variklis. Kol sportininkas bandė grįžti į trasą, konkurentai pabėgo ir tapo nebepavejami.

Rokas Baciuška – tarp geriausių pasaulyje

Rokas Baciuška savaitgalį dalyvavo Prancūzijoje vykusiame pasaulio kartingo čempionate „KF Junior“ klasėje. Tai pirmas lietuvis, kuris dalyvauja pasaulio čempionate šioje klasėje. Į Prancūzijos „Essay“ kartingo trasą susirinko net 94 Roko konkurentai, tarp kurių ir Mick Junior pasivadinęs Michaelio Šumacherio sūnus.

Prieš kvalifikacinius važiavimus Rokas Baciuška buvo klasifikuojama 17 vietoje, o Mick Junior – 8.

Pirmieji kvalifikaciniai važiavimai, vykę penktadienį, nuteikė optimistiškai – lietuvis finišavo šeštoje vietoje.

Šeštadienį pirmajame kvalifikaciniame važiavime Rokas sublizgėjo – jis užėmė antrą vietą, vos vieną sekundę nusileidęs važiavimą laimėjusiam Mick Junior.

Vėliau ėmė nesisekti – kitame važiavime Rokas liko 23-as, nes gavo baudos už sukeltą susidūrimą. Likusiuose dviejuose R. Baciuška finišavo aštuntoje ir ketvirtoje vietoje.

Susumavus visų dalyvių rezultatus paaiškėjo, kad lietuvis lengvai pateko į pagrindinį finalą. Iš 88 lenktynes tęsiančių sportininkų sekmadienio finalinius važiavimus Rokas pradėjo 15 vietoje.

Sekmadienį Rokas Baciuška savo pusfinalio važiavimą baigė 14 vietoje ir finale startavo iš 27 vietos. Per finalinį važiavimą Rokas sugebėjo aplenkti dar septynis konkurentus ir finišavo dvidešimtas.

Tai puikus rezultatas pirmą kartą tokio rango varžybose važiavusiam lietuviui, tačiau po finišo jis negalėjo nuslėpti ir šiek tiek nusivylimo.

„Paskutiniame Europos čempionato etape Anglijoje mes pakeitėm kartingo važiuoklę ir tai davė puikų rezultatą – tapau greitas ir galėjau konkuruoti su pačiais stipriausiais. To tikėjausi ir Prancūzijoje. Visą savaitgalį buvau labai greitas ir galėjau kovoti mažiausiai dėl dešimtuko, tačiau nepasisekė paskutinę lenktynių dieną. Visą lenktynių savaitgalį vyravo permainingi orai, o sekmadienį turbūt neteisingai pasirinkome padangas,“ – pasakojo Rokas Baciuška.

Tuo tarpu legendinio lenktynininko M. Šumacherio sūnui sekėsi kiek geriau – finale jis išvengė susidūrimų ir finišavo antras.

Organizatorių nuotraukoje L. Razas.

www.auto-bild.lt