Naktį sustabdyto telšiškio automobilyje – kanistras su namine degtine

Rugsėjo 18-osios naktį, 3.40 val., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patruliai patikrinti sustabdė Telšiuose, Muziejaus gatve važiavusį automobilį „VW Golf“. Nors vairuotojo pateikti dokumentai buvo tvarkingi, o už vairo sėdėjęs asmuo – blaivus, pareigūnų dėmesį patraukė automobilio gale, už vairuotojo sėdynės, ant grindų stovintis plastikinis kanistras.

Apžiūrėjus radinį, paaiškėjo, kad plastikinis indas dalinai pripildytas skaidraus skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Automobilyje kartu su vairuotoju buvęs 20-metis keleivis E. P. iš Telšių, kaip mat prisipažino su savimi vežantis naminę degtinę. Pažeidėjas išvežtas į policijos komisariatą, o rastas indas su skysčiu – paimtas. Pagal LR ATPK 177 str. 1 d., pirmą kartą už tokį pažeidimą baudžiamam E. P. gresia bauda nuo 300 iki 1 500 litų.

Gyventojų, turinčių bet kokios informacijos apie nelegalių prekių laikymo ar realizavimo atvejus, prašoma pranešti Telšių aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnams tel. (8 444) 60343, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345, bendruoju pagalbos telefono nr. 112 arba el. paštu: telsiuvpk.bud@policija.lt.

Telšių aps. VPK informacija