„S” inicialas sporto žvaigždei: naujas „Opel ADAM S” debiutuos Paryžiuje

1410948566174Naujas sportinis „ADAM” šeimos automobilis pavadintas „ADAM S”. Spalvingą „ADAM“ modelių asortimentą papildysiantis automobilis bus pademonstruotas „Mondial de l’Automobile 2014“ parodoje, Paryžiuje, spalio 4-19 dienomis. Koncepcinis „ADAM S“ modelis buvo pristatytas Ženevos automobilių parodoje praėjusį pavasarį ir visai neseniai nuspręsta pradėti jo serijinę gamybą. „ADAM S“ bus galima užsisakyti jau lapkritį, o gamyba startuos 2015 m.

Glotnių formų dizainas, galingas variklis ir daugybė individualių pasirinkimo galimybių charakterizuoja naujausią „ADAM“. Vairuotojai, kurie mėgsta sportišką važiavimą, po variklio dangčiu ras 1,4 l ECOTEC, 110 kW/150 AG variklį su turbina. Specialiai pritaikyta važiuoklė ir OPC stabdžių sistema užtikrina mažo automobilio stabilumą kelyje, net ir važiuojant dideliu greičiu. „ADAM“ sportiška kilmė akivaizdi – dizaineriai pasiūlė glotnesnes, tiek išorės, tiek vidaus stiliaus formas. Mažas sportiškas automobilis drauge su mažuoju krosoveriu „ADAM ROCKS“, kuris visai neseniai buvo pristatytas, užbaigia „ADAM“ šeimos modelių asortimentą. „Opel“ pristatydamas naują „ADAM S“, įrodo, kad „ADAM“ šeima laikosi savo principų: individualus, išskirtinis ir stiprus. Individualumo čempionas su geriausiomis įrenginių susiejimo galimybėmis mažų automobilių segmente „ADAM S“, išsiskirs ir kitomis savybėmis.

Mažo dydžio variklis su turbina

1410948582409Speciali 1,4 l ECOTEC variklio versija su turbina išvystanti 110 kW/150 AG ir pasiekianti 220 Nm sukimo momentą, užtikrina daugiau nei 100 AG vienam variklio darbiniam tūriui.

Variklis išvysto 50 proc. daugiau galios ir 70 proc. didesnį sukimo momentą nei jo „giminaitis“­ ­– 1,4 l atmosferinis variklis. Šešių laipsnių mechaninė pavarų dėžė dera su  šiuo nauju varikliu su turbina, išsiskiriančiu savo našumu, sukimo momento kreive bei puikiai tinkančiam sportiškam važiavimo stiliui vingiuotais keliais. „ADAM S“ nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja vos per 8,5 s, o maksimalus greitis – 200 km/h.

„ADAM S” 1,4 l turbininis variklis montuojamas su „Start/Stop” įranga ir atitinka įsigalėsiančius „Euro 6” taršos standartus. Kintamo darbo vožtuvų sistema, turbinos konstrukcija su integruotu išmetimo kolektoriumi leido sumažinti variklio svorį ir dydį. Kitos priemonės taip pat padėjo sumažinti svorį – tai iš ketaus išlieta cilindrų bloko tuščiavidurė konstrukcija, tuščiaviduriai ketaus kumšteliniai velenėliai ir plastikinis įsiurbimo kolektorius. Su tokios konstrukcijos varikliu, sportiškas „ADAM S“ sunaudoja 6,4 l benzino 100 km.

Sportiško važiavimo savybes sustiprina specialiai „ADAM S“ sureguliuota efektyvi važiuoklė bei vairo sistema. Mažasis, „raketa“ pramintas automobilis puikiai valdomas ir kritinėmis situacijomis – dideli OPC stabdžių diskai, pritaikomi prie įvairių ratų dydžių, užtikrina geras stabdymo savybes.  Ant sraigto dizaino 18 colių ratų montuojamos  225/35 R 18 padangos. Galima rinktis ir 17 colių ratus.

Su „Red ’n‘ Roll” dizainu – sportiškas nuo pat pirmo žvilgsnio

1410949794527Ryžtingos išvaizdos „ADAM S” neleis abejoti kokios galimybės slypi po variklio dangčiu. Priekinis oro aptakas, šoniniai slenksčiai ir platesnis galinis buferis su ryškiu dujų išmetimo vamzdžiu, charakteringai nubrėžia „raumeningo” sportinio automobilio kėbulo linijas.

Galima rinktis iš 10 kėbulo spalvų, jas derinti su keturiomis,  „Red ’n‘ Roll” dizaino stogo spalvomis, kuris skirtas tik „ADAM S“ klientams.

Galinis oro aptakas, kuris pasitelkęs oro srautą prispaudžia automobilį prie kelio dangos ir specialus „ADAM S” ženklelis ant galinio statramsčio papildo sportišką išvaizdą. Pageidaujantiems dar įspūdingesnės išvaizdos, savąjį automobilį papildomai dar gali pagražinti specialia „S“ inicialo grafika.

Salone vairuotojas ir keleiviai gali rinktis iš keturių skirtingų sėdynių apdailų, iš kurių trys variantai išimtinai skirti tik „ADAM S“, tai pavyzdžiui, „Recaro“ sportinės sėdynės aptrauktos „Morrocana“ medžiaga bei natūralia oda. „Red ’n‘ Roll” dizainas atsispindi visur – raudona oda aptrauktas vairas, pavarų perjungimo svirtis ir rankinis stabdys bei raudonai ir baltai apšviestas prietaisų skydelis ir durys. Visur apstu specialių, „ADAM S“ dizaino smulkių detalių – tai grindų kilimėliai ar pilkos, juodos ir raudonos spalvos raktas. Papildomai užsakomi baltai juodai languoti salono lubų apmušalai, sukuria tikrą lenktynių atmosferą.

Be to, „AMAD S” turi tamsinto stiklo LED dienos ir galinius žibintus, elektroninę klimato kontrolę, „Opel“ modernią „IntelliLink“ sistemą leidžiančia prijungti įrenginius ir naudotis įvairiomis programomis. Ši sistema dera su naujausiais išmaniaisiais telefonais su „ANDROID“ ir „Apple iOS“ operacinėmis sistemomis. „IntelliLink“ turi USB ir „Bluetooth” ryšį, grotuvą su 7 garsiakalbiais, 7 colių didelės raiškos spalvotą jutiklinį ekraną.

„Opel“ išmani „IntelliLink” sistema leis naudotis navigacija su „BringGo” programėle bei „Stitcher” ir „TuneIn” programomis. Prijungus įrenginius su „Apple iOS”, juos galima valdyti balsu su „SIRI EYES FREE” funkcija. Saugiai ir lengvai naudojamų technologijų dėka, „ADAM“ tampa geriausias įrenginių susiejimo galimybes siūlantis modelis mažų automobilių segmente.

Gamintojo nuotr.

www.auto-bild.lt