Socialinės akcijos metu pasirūpinta vaikų globos namų auklėtinių saugumu

10351005_759431124100743_7607197522980767740_nPrasidėjus mokslo metams suintensyvėjo ir eismas keliuose. Rytai prasideda padidėjusiame automobilių sraute ar net kamščiuose, o perėjose pasitinka vaikų, skubančių į mokyklą būreliai.

Deja,  dažnai ne visi suagusieji laikosi saugaus eismo taisyklių, o ką jau kelbėti apie mažuosius eismo dalyvius. Būtent savo vaikų saugumu privalo pasirūpinti tėvai, kurie turėtų nuolat jiems priminti, kaip keliuose elgtis saugiai, kaip taisyklingai pereiti gatvę, kaip saugiai naudotis viešuoju transportu, kaip nešioti atšvaitą.

Saugaus eismo kultūrą skatinančio projekto „Nebūk briedis“ ir socialinės akcijos „Apsaugokime mūsų ateitį 2014“ sumanytojų VšĮ „Saugi pradžia“  iniciatyva mokslo metų pradžioje informacija apie saugų eismą buvo suteikta tiems, kuriems labiausiai reikia visuomenės rūpesčio – tai yra vaikų globos namų auklėtiniams.

Iniciatyvos organizatoriai lankėsi net penkiuose vaikų globos namuose ir jų auklėtiniams išdalijo mokomąsias spalvinimo knygeles, leidyklos „Šviesa“ knygas, šviesą atspindinčius atšvaitus ir projekto „Nebūk briedis“ parengtas atšvaitų nešiojimo instrukcijas.

Akcijos metu globos namuose augantiems pradinukams buvo paaiškintos svarbiausios saugaus eismo ir atšvaitų naudojimo taisyklės: „Priminėme vaikams, kaip svarbu rūpintis savo saugumu keliuose ir kad atšvaitas yra tarsi vaiko angelas sargas, saugantis jį nuo tamsos ir nepastabių vairuotojų“, – pasakojo akcijos organizatoriai.

Per pirmąsias rugsėjo dienas jau buvo aplankyti Mažeikių r. vaikų našlaičių ir senelių globos namai (Mažeikiai), Antazavės vaikų globos namai (Utena), Pagynės vaikų globos namai (Kauno r.), Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namai (Panevėžys), Ukmergės vaikų globos namai.

Visi norintieji paremti globos namuose gyvenančius vaikus bei prisidėti prie  analogiškų gerumo akcijų, daugiau informacijos ras puslapyje www.saugipradzia.lt.

Organizatorių foto

www.autobild.lt