Vaiką į mokyklą vežė… neblaivus tėtis

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro pareigūnai, tęsdami rugsėjį pradėtus prevencinius saugaus eismo užtikrinimo reidus, rugsėjo 29 dieną, tikrindami į mokyklas vaikus atvežančius automobilius ir jų vairuotojus, patikrino 23 transporto priemones. Tikrinta: techninė automobilio būklė, būtini dokumentai, vairuotojo blaivumas.

Vienam vairuotojui, atvežusiam savo atžalą į mokyklą, nustatytas girtumas 1,08 promilės. Matyt, iš vakaro šventęs 38-ąjį gimtadienį tėtis, rizikuodamas savo vaiko, savo ir kitų eismo dalyvių gyvybe, vežė vaiką į mokyklą, prie kurios jo pavojingą vairavimą nutraukė Kelių policijos biuro pareigūnai.

Pažeidėjui surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 straipsnio („Transporto priemonių vairavimas, esant neblaiviems arba apsvaigusiems nuo narkotikų, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų“) 1 dalį, numatančią baudą nuo 1 000 iki 1 500 litų su teisės vairuoti atėmimu nuo 12 iki 18 mėnesių.

Panevėžio aps. VPK informacija