200 milijonų „Volkswagen“ automobilių

XL Sport1„Volkswagen“ gamintojus aplankė dviguba šventė. Duris atveriančiam Paryžiaus autosalonui sukonstruotas ir pagamintas „Volkswagen XL“ konceptas tapo du šimtai milijoniniu Volkswagen automobiliu. Taigi, nuo šiol Volkswagen papildė tą neilgą, tačiau šlovingą du šimtus milijonų automobilių išleidusių automobilių gamintojų sąrašą.

Iškilmingoje Paryžiaus autosalono atidarymo ir minėto rekordo paskelbimo ceremonijoje dalyvavo ir garsi prancūzų kino aktorė Katrin Deniov (Catherine Deneuve), kurios vadovaujamai organizacijai „Kinas taikos labui” („Cinema for Peace”) Volkswagen koncerno vadovas prof. dr. Martinas Vinterkornas įteikė 200000 eurų labdaros čekį.

Pirmąjį 100 milijonų automobilių Volkswagen pagamino 1999 metais. Jubiliejiniu tapo naujasis vabalas. Taigi, pirmojo 100 mln. automobilių gamyba užtruko ilgus dešimtmečius nuo Volkswagen bendrovės atkūrimo pokario laikais, o antrasis 100 mln. nuo surinkimo konvejerių nuriedėjo vos per 15 metų. Stebina ne tik gamybos tempai, bet ir paties Volkswagen augimas. Šiuo metu Volkswagen Group – didžiulis transporto priemonių gamybos koncernas, turintis 106 gamyklas 27 pasaulio šalyse, o jo asortimentas – nuo sunkvežimių bei motociklų iki superautomobilių.

Volkswagen XL šeimyna – vieni iš techniškai pažangiausių ir ekonomiškiausių konceptų. Tiesa, Paryžiaus autosalono iškilmėse pademonstruotas Volkswagen XL Sport yra šiek tiek kitoks – tai yra ko gero galingiausias automobilis su dviejų cilindrų varikliu. Atidengus variklio skyriaus gaubtą galima išvysti sportiniams automobiliams nebūdingą, supermotociklams Ducati 1199 Superleggera skirtą 200 AG galios V2 formos dviejų cilindrų variklį. Maksimalus automobilio greitis siekia 270 km/val., o įsibėgėjimas iš vietos trunka 5,7 sek. Variklio judesį paskirsto 7 laipsnių DSG transmisija. 18 colių ratlankiai nulieti iš magnio ir „apauti” 205/40 R18 (priekiniai) ir 265/35 R18 (galiniai) padangomis.

Automobilio variklis, rėmas ir kėbulas pagaminti iš šiuolaikinių labai lengvų magnio ir aliuminio lydinių, todėl pats automobilis sveria tik 890 kg. Kaip tokiam galingam sportiniam automobiliui tai puikus rezultatas.

www.auto-bild.lt