Pėstieji ir toliau pereina važiuojamąją kelio dalį arba eina ja ten, kur yra draudžiama, o vairuotojai – viršija nustatytą leistiną greitį

Spalio 1 – 19 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdė prevencines priemones, skirtas pėsčiųjų, dviračių vairuotojų ir vadeliotojų kontrolei užtikrinti.

Iš viso nustatyti 108 pėsčiųjų ir 19 dviračių vairuotojų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai: išaiškinti 6 pėsčiųjų ir 2 dviračių vairuotojų atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų nenaudojimo tamsiu paros metu atvejai; 13 dviračių vairuotojų buvo neblaivūs; 7 pėstieji ir 4 dviračių vairuotojai nepakluso eismo reguliavimo signalams, kelio ženklams, ženklinimo reikalavimams ar nesilaikė eismo tvarkos automagistralėse; nustatyti 95 atvejai, kai pėstieji perėjo važiuojamąją kelio dalį arba ėjo ja ten, kur yra draudžiama. Vadeliotojų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų nenustatyta.

Praėjusią savaitę, t. y. spalio 13 – 19 dienomis, vykdyta transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio bei transporto priemonių vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikų vežimo automobiliuose tvarkos, motociklų, mopedų ir dviračių vairuotojų saugos priemonių naudojimo kontrolė. Iš viso nustatyti 285 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai. Iš jų 54 vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 10 km/val., bet ne daugiau kaip 20 km/val., 196 vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 20 km/val., bet ne daugiau kaip 30 km/val., 19 vairuotojų nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 30 km/val., bet ne daugiau kaip 40 km/val., 12 vairuotojų nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 40 km/val., bet ne daugiau kaip 50 km/val., 4 vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 50 km/val. Vykdytos priemonės metu nustatyta, jog 26 vairuotojai nenaudojo saugos diržų. Keleivių, nenaudojusių saugos diržų, nenustatyta. Vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimų nenustatyta taip pat.

Savaitgalio metu, t. y. spalio 17 – 19 dienomis, tikrintas transporto priemonių vairuotojų neblaivumas ir apsvaigimas nuo narkotinių medžiagų. Iš viso dėl neblaivumo patikrinti 450 transporto priemonių vairuotojai. Iš jų 14 vairavo neblaivūs: 9 nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis, 5 – vidutinis. Dar 4 vairuotojai vairavo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos. Išaiškinti ir 7 neblaivūs dviračių vairuotojai. Neblaivių vadeliotojų nenustatyta.

Primename, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrityje jau žuvo 40 asmenys, dar 581 buvo sužeisti, todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Kauno aps. VPK informacija