„Peugeot“ indėlis į taupią ateitį

01 (2)Šią savaitę „Peugeot“ Paryžiuje prasidedančioje automobilių parodoje pristato naują 508-ąjį ir sportinį 308 GT modelius, sedaną ir miesto ateities visureigį. Taip pat visuomenei bus pristatomi nauji, ypač ekologiški varikliai ir dar efektyvesnės pavarų dėžės.

Naujieji „Peugeot“ modeliai pasižymi gerokai mažesnėmis degalų sąnaudomis – Paryžiuje pristatomas „208 2L Hybrid Air“ sunaudoja tik du litrus šimtui kilometrų, galingasis sportinis 202 arklio galių 308 GT apsiriboja vidutiniškai keturiais litrais degalų.

Naujasis 508 yra gerokai prabangesnis nei ankstesnis modelis, pakeista jo priekinė dalis. Automobilis papildytas naujomis technologijomis: paleidimas be rakto, „Full-LED“ priekiniai žibintai, atbulinio vaizdo kamera, parkavimo pagalba, 4 zonų klimato kontrolės įrenginys ir tamsaus kampo stebėjimo sistema. Praplėstas ir 508-ojo modelio variklių pasirinkimas.

Europos metų automobiliu išrinkto „Peugeot 308“ sportinė versija GT tarp hečbeko ir modelių su universaliu kėbulu taps vienu iš greičiausių gatvės automobilių mažos vidurinės klasės universalų klasėje. Galima rinktis 202 AG benzininį ir 178 AG dyzelinį variklį. Pirmasis žada įsibėgėjimą iki 100 km tik per 7,5 sekundės.

Koncepcinis automobilis „Peugeot Exalt“ Paryžiaus automobilių parodoje puikuojasi naujomis medžiagomis. „Peugeot“ siūlo įspūdingą ateities sedano versiją ir tęsia tai, ką pradėjo 2012 m. Paryžiuje pristatytas koncepcinis „Onyx“. „Exalt“ kėbulą meistrai sukūrė rankomis, o salonas įrengtas iš pakartotinai perdirbtų medžiagų.

„Peugeot“ miesto visureigių ateitį rodo koncepcinis „Quartz“, kurį charakterizuoja sportiška ir dinamiška išorė. Be to, automobilio salonas yra funkcionalus ir kupinas vairuotojui talkinančių aukštųjų technologijų. Net iki pusės tūkstančio arklio galių pasiekiantį hibridinį „Quartz“ traukia vienas 1,6 litro THP 199 kW (270 AG) vidaus degimo ir du (85 kW) elektriniai varikliai, kurie energijos semiasi iš 400 V akumuliatoriaus.

Taip pat „Peugeot“ publikai pristatys galingąjį 2008 DKR, su kuriuo po 25 metų pertraukos bus dalyvaujama kitąmet Pietų Amerikoje vyksiančiame Dakaro ralyje.

Apie PEUGEOT

„Peugeot“ veikia beveik 160-yje valstybių ir turi daugiau nei 10 tūkst. prekybos vietų visame pasaulyje. „Peugeot“ sujungia meistriškumą, žavesį, ir emociją. Plėsdamasi augančiose rinkose ir įgyvendindama aukštesnio segmento rinkos strategiją, 2013 metais „Peugeot“ visame pasaulyje pardavė 1,553 mln. automobilių. Taip pačiais metais „Peugeot“ pristatė naują miesto visureigį „Peugeot 2008“ ir atnaujino C segmentą, rinkai pasiūlydama naująjį „Peugeot 308“. Per 125 gyvavimo metus „Peugeot“ bendrai pardavė daugiau nei 60 mln. transporto priemonių.

04 05 07 09 11 12

Gamintojo nuotr.

www.auto-bild.lt