Policijos dėmesys vairuotojų ir keleivių saugumui

Spalio 13-19 d. Vilniaus apskrityje eismo priežiūrą vykdantys pareigūnai, siekdami užtikrinti transporto priemonių vairuotojų ir keleivių saugos diržų bei vaikams skirtų specialių sėdynių bei motociklų, mopedų, dviračių vairuotojų, jų keleivių saugos priemonių (saugos šalmų) naudojimą, organizuos transporto priemonių patikrinimus, kontroliuos, ar automobilių vairuotojai ir keleiviai segi saugos diržus,  ar   motociklų, mopedų, dviračių vairuotojai ir keleiviai dėvi šalmus.

Pareigūnai primena, kad ,,važiuojant transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti“ (KET 202 p.).

,,Žemesni kaip 135 cm ūgio vaikai lengvuoju ar krovininiu automobiliu vežami tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose atitinkamos grupės sėdynėse“ (KET 204 p.).

Didesni nei 135 cm ūgio vaikai privalo būti prisegti saugos diržu. Diržas privalo būti užsegtas laikantis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. ,,Saugos diržas privalo būti užsegtas juosiant jį per petį ir per juosmenį arba kaip numatė transporto priemonės gamintojas“ (KET 2021 p.). Vairuotojas privalo užtikrinti, kad motorine transporto priemone vežami vaikai naudotų įrengtas ir jiems pritaikytas prisegimo sistemas (KET 207 p.).

Minėto pobūdžio kontrolės priemonės bus vykdomos visoje Lietuvoje.

Vilniaus aps. VPK informacija