Regitra: svarbu vairuojantiems mirusių asmenų ar išregistruotų įmonių vardu registruotas transporto priemones

VĮ „Regitra“ (toliau – „Regitra“) primena, kad mirusių asmenų ar išregistruotų įmonių transporto priemones valdantys asmenys turi jas perregistruoti savo vardu. To neatlikus, ateityje jos gali būti išregistruotos. Šie pakeitimai numatomi rengiamuose teisės aktuose. Gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į reikalavimus, taikomus perregistruojant tokias transporto priemones.

Kaip perregistruoti paveldėtą automobilį?

Kreipdamasis dėl paveldėtos transporto priemonės perregistravimo, paveldėtojas „Regitrai“ turi pateikti savo asmens dokumentą, notaro išduotą pavedėjimo teisės liudijimą ir transporto priemonės registracijos dokumentą (pastarojo neturint, pateikiamas paaiškinimas apie praradimo aplinkybes).

Kaip įregistruoti iš išregistruotos įmonės įsigytą automobilį? 

Kreipdamasis dėl transporto priemonės, įsigytos iš išregistruoto juridinio asmens, perregistravimo, pareiškėjas „Regitrai“ turi pateikti savo asmens dokumentą, transporto priemonės įsigijimą patvirtinantį dokumentą ir registracijos dokumentą (pastarojo neturint, pateikiamas paaiškinimas apie praradimo aplinkybes). Jei kreipiasi įmonės atstovas, reikia pateikti ir atstovavimą patvirtinantį dokumentą.

Abiem atvejais prieš kreipdamiesi į „Regitrą“ pareiškėjai turi pasirūpinti, kad nustatyta tvarka būtų atlikta transporto priemonės privalomoji techninė apžiūra ir galiotų jos valdytojo civilinės atsakomybės privalomasis draudimas.

www.auto-bild.lt