Tarptautinėje Paryžiaus automobilių parodoje BMW pristatys naujus modelius ir variklius

BMW at Paris (3)Paryžiuje prasidedančioje svarbiausioje senojo žemyno automobilių parodoje vokiečių automobilių gamintojas BMW surengs dvi pasaulines premjeras. Parodos lankytojai galės išvysti naują sportinį kupė visureigį „BMW X6“ ir kabrioletą „BMW 2 Series Convertible“, taip pat daug kitų naujausių BMW inovacijų ir modelių. Paryžiuje bus demonstruojamas ir kompaktinis vienatūris „BMW 2 Active Tourer“, kurio netrukus pasirodysiant laukiama ir Lietuvoje.

Paryžiaus automobilių parodoje debiutuosiantis antros kartos sportinis kupė visureigis „BMW X6“, kurį jau galėjo išvysti ir dalis BMW gerbėjų Lietuvoje, tampa erdvesniu, galingesniu, bet kartu taupesniu automobiliu su minkštesne pakaba. Gruodį automobilių salonus pasieksiantis modelis dėl nežymiai išaugusių matmenų tapo penkiaviečiu modeliu, yra montuojamas su net iki 10 proc. galingesniais ir iki 25 proc. taupesniais varikliais.

Kita ne mažiau įspūdinga premjera – tai naujausias antrosios BMW serijos šeimos narys – „2 Series Convertible“ – iš savo klasės kabrioletų išsiskirs atletišku dizainu, ypač dinamiškais varikliais bei laivo denį primenančiu interjeru. Vairavimo malonumą naujajame kabriolete užtikrins variklių gama, kurios galingiausias agregatas išvystys net 240kW/326AG, o grynu oru mėgautis leis elektrinis nudengiamas medžiaginis stogas. Šis svarbiausias kabrioleto akcentas buvo suprojektuotas iš naujo ir gali būti nuleistas vos per 20 sekundžių važiuojant iki 50 km/h greičiu.

BMW stende bus demonstruojami ir praktiški vienatūriai, ir išskirtiniai limuzinai

Paryžiaus automobilių parodos lankytojai galės išvysti BMW stende galės išvysti premium klasės kompaktinį vienatūrį „BMW 2 Series Active Tourer“. Šis erdvus, ekonomiškas ir praktiškas šeimos automobilis bus pirmasis BMW modelis, turintis priekinių varančiųjų ratų sistemą. „Active Tourer“ bus komplektuojamas su trijų arba keturių cilindrų turbininiais varikliais. Oficialus BMW automobilių atstovas Lietuvoje „Krasta Auto“ žada, kad šis kompaktinis vienatūris greitu metu pasieks ir BMW salonus Lietuvoje.

Greta Prancūzijoje bus pristatytas ir prabangiausio BMW segmento atstovas „BMW 7 Series Individual Final Edition“. Nuo kitų septintosios klasės limuzinų modelis skiriasi turtingu „BMW Individual“ papildomos įrangos pasirinkimu kaip unikalios spalvos, derančios su vidaus apdaila, „Merino“ odos salonas su „Alcantara“ stogu bei „Piano Finish Black“ detalėmis.

Technologinės inovacijos po variklio dangčiu ir salone

Drauge su naujais modeliais BMW Paryžiuje demonstruos du atnaujintus dyzelinius variklius su „TwinPower Turbo“ technologija, montuojamus penktosios serijos BMW sedanuose ir „Tourer“ versijose. Atnaujinti 2l darbinio tūrio, 4 cilindrų varikliai yra beveik 10 proc. ekonomiškesni, nei ankstesnieji ir leidžia „BMW 518d“ sedanui iki 100km/val. įsibėgėti per 9,5 sek., o „BMW 520d“ sedanas tokį patį greitį įveikia per 7,9 sekundės. Ekonomiškesni varikliai taip pat tapo 5kW galingesni ir dabar išvysto 110kW/150AG („BMW 518d“) ir 140kW/190AG („BMW 520d“).

Tarptautinėje Paryžiaus automobilių parodoje BMW taip pat pademonstruos naujas „BMW Conncected Drive“ sistemos funkcijas. Ši sistema gali savarankiškai atnaujinti navigacijos žemėlapius mobiliuoju internetu per automobilyje įmontuotą SIM kortelę. Ši kortelė vairuotojui papildomai nekainuos ir naudos pažangiausią LTE mobiliųjų duomenų perdavimo technologiją.

Savo ruožtu BMW „i“ serijos modeliai bus dar labiau susieti su išmaniosiomis technologijomis. Parodoje BMW pristatys programėlę išmaniesiems laikrodžiams ir „BMW i8“, kuri galės rodyti navigacijos informaciją, leis nustatyti norimą temperatūrą automobilyje prieš įsėdant ir pateiks svarbiausią informaciją apie automobilį.

BMW žvilgsnis į ateitį su „BMW X5 Concept eDrive“ ir hibridiniu „BMW i8“

Į Paryžiaus automobilių parodos stendą BMW taip pat atvežė anksčiau šiemet demonstruotą koncepcinį hibridą „BMW X5 Concept eDrive“. Visureigis derina BMW sportiškumą su hibridinių automobilių privalumais. Koncepciniame modelyje montuojamas keturių cilindrų benzininis variklis su „TwinPower Turbo“ technologija bei elektrinis motoras. Vien elektros varikliu visureigis gali pasiekti 120 km/h greitį, o modelis suvartoja 3,8l benzino 100 kilometrų.

Parodos lankytojams turės progos pasigrožėti hibridiniu „BMW i8“ modeliu. Šis modelis jau yra pramintas ateities sportinių automobiliu ir šį vardą užsitarnavo gamyboje naudojant novatoriškas technologijas. „BMW i8“ keleivių kabina pagaminta iš anglies pluoštu sutvirtinto plastiko, o baterijos, pavarų dėžė ir pakaba tvirtinama ant aliuminio ašies.

Tarptautinė Paryžiaus automobilių paroda vyks spalio 4-19 dienomis.

UAB „Krasta Auto“ yra oficiali BMW ir MINI atstovė Lietuvoje. Įmonė užsiima naujų ir naudotų BMW ir MINI automobilių, motociklų prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas ir turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisų tinklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Krasta Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.

BMW at Paris (1)

BMW at Paris (2)

BMW at Paris (6)

BMW at Paris (7)

BMW at Paris (8)

BMW at Paris (9)

BMW at Paris (10)

BMW at Paris (13)

Gamintojo foto

www.auto-bild.lt