„If“ Baltijos šalyse devynių mėnesių pelnas – 60,1 mln. litų

Draudimo bendrovė „If P&C Insurance AS“, veikianti Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, kryptingai laikosi augimo strategijos ir per devynis šių metų mėnesius uždirbo 60,1 mln. litų pelno, palyginti su 37,3 mln. litų atitinkamu laikotarpiu 2013 metais.

Pasirašytų įmokų suma sausio – rugsėjo mėnesiais buvo 324 mln. litų, palyginti su 308 mln. litų per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

„Sėkmingi trijų ketvirčių rezultatai atspindi mūsų pasirinktą konservatyvaus augimo ir atsakingo rizikų valdymo strategijos kryptį. Dėmesys klientams siūlant kuo didesnę pridėtinę vertę kuriančius produktus bei pažadas nuostolius atlyginti greitai ir tiksliai, leidžia vykdyti stabilią ir sėkmingą veiklą“ –  sako draudimo bendrovės „If“ filialo Lietuvoje direktorė, valdybos narė Žaneta Stankevičienė.

„If“ Lietuvoje pasirašytų įmokų suma per devynis šių metų mėnesius buvo 70,8 mln. litų, lyginant su 71,3 mln. litų praėjusiais metais.

Kombinuotas sausio – rugsėjo mėnesių „If“ Baltijos šalyse rodiklis buvo 81,7 proc., palyginti su 87,7 proc. pernai. Išmokų rodiklis šiose rinkose siekė 55,4 proc., atitinkamai 59,9 proc. per tą patį praėjusių metų laikotarpį, o įmonės išlaidų koeficientas – 26,4 proc., palyginti su 27,9 proc. praėjusiais metais tuo pačiu metu.

„If“ grupės techninis 2014 m. devynių mėnesių rezultatas – 1,523 mlrd. litų palyginti su 1,565 mlrd. litų praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. „If“ yra pirmaujanti ne gyvybės draudimo bendrovė Skandinavijoje ir Baltijos šalyse, turinti daugiau nei 3,6 milijonus klientų. 2013 m. bendrovės pajamos iš draudimo veiklos siekė 16 milijardų litų. „If“ priklauso Suomijos „Sampo“ grupei, vienai didžiausių finansinių institucijų Šiaurės Europoje.

www.auto-bild.lt