Jeigu šalia nėra policijos pareigūno, nereiškia, kad nereikės atsakyti už padarytus pažeidimus – šiais metais gauti 6378 gyventojų pranešimai apie KET pažeidimus

 Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyboje per 2014 metus gauti 6 378 gyventojų pranešimai apie Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidimus, dalis iš jų yra apie pavojingus kelių eismo taisyklių pažeidimus, tokius kaip: „Vairuotojų transporto priemonės vairavimas, vienu metu ar paeiliui padarant kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui“ (LR ATPK 1242 1 d. numatyta nuobauda nuo 400 Lt iki 800 Lt su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 mėn. iki 6 mėn.) ir „Vairuotojų chuliganiškas vairavimas“ (LR ATPK 1242 str. 2 d. numatyta nuobauda nuo 1 000 Lt iki 2 000 Lt su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 12 mėn. iki 24 mėn.).

Vienas iš tokių atvejų: 2014-09-26 Kaune, Pramonės pr., o vėliau Savanorių pr., automobilio „BMW 530″ vairuotojas, šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, kad nekiltų pavojus kitų eismo dalyvių saugumui, pavojingai manevruodamas bei grubiai pažeisdamas KET, įvažiavo į šviesoforu reguliuojamą sankryžą ir pravažiavo ją degant draudžiamam (raudonam) šviesoforo signalui, nepraleido, pirmumo teisę turinčio, priešais atvažiuojančio, automobilio „Audi Q7″. Važiuodamas toliau, pirmąja eismo juosta, iš anksto nepasitraukė prie atitinkamo važiuojamosios dalies krašto posūkiui į kairę, nesilaikė kelio ženklų ir kelio ženklinimo įpareigojančio iš pirmosios eismo juostos važiuoti tiesiai, persirikiavo į trečiąją eismo juostą, nedavė kelio gretima, trečiąja eismo juosta, ta pačia kryptimi, važiavusiai transporto priemonei, taip priversdamas staigiai stabdyti automobilio „Audi A4″ vairuotoją, kad pastarasis išvengtų susidūrimo. Šiais savo veiksmais vairuotojas paeiliui padarė kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius realią grėsmę eismo saugumui, savo ir kitų žmonių gyvybei ir sveikatai.

Už minėtą pažeidimą 1991 m. gimęs Kauno miesto gyventojas nubaustas 400 Lt dydžio bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 3 mėn.

Kelių policija vairuotojams primena, kad transporto priemonės turi būti vairuojamos drausmingai laikantis visų KET reikalavimų ir pagarbos kitiems eismo dalyviams. Pastaruoju metu vis didesnį indėlį į eismo saugumą įneša patys eismo dalyviai, nelikdami abejingi daromiems pažeidimams ir fiksuodami juos bei apie užfiksuotus pažeidimus pranešdami policijai.

Informaciją apie padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus galite pranešti policijos elektroninių paslaugų sistemoje – www.epolicija.lt.

Vaizdo medžiaga

Kauno apskr. VPK informacija