BMW padėjo Seimui sutaupyti 150 tūkst. eurų

Įgaliotoji BMW koncerno atstovė Lietuvoje „Krasta Auto Vilnius“ šiandien perdavė Lietuvos Respublikos Seimui 10 naujutėlaičių prestižinių sedanų „BMW 520i“. Šiais automobiliais naudosis Seimo nariai ir kanceliarijos darbuotojai, bus aptarnaujami ne tik parlamento, bet ir Prezidentūros bei Užsienio reikalų ministerijos svečiai, oficialios užsienio delegacijos.

„BMW penktos serijos automobiliai yra populiarūs reprezentaciniai modeliai tarp valdžios ir verslo organizacijų ne tik Europoje, bet ir kitose pasaulio šalyse. Jie vertinami, nes yra erdvūs keleiviams, solidūs ir prabangios išvaizdos, patikimi, kaip įprasta vokiškiems automobiliams, ir labai efektyvūs. Todėl Seimo ir kitų institucijų atstovų kelionės naujaisiais „BMW 520i“ bus saugios, patogios ir ekonomiškos“, – sakė BMW įgaliotosios atstovės Lietuvoje „Krasta Auto Vilnius“ generalinė direktorė Dergilė Černiauskienė.

Pigiau nei salone

Černiauskienės teigimu, dėl BMW koncerno politikos, naujieji modeliai parduoti už itin patrauklią kainą. Prestižinių didelių automobilių kategorijai (E2) priskiriamus „BMW 520i“ modelius Seimas įsigijo konkurso būdu. Už 10 automobilių institucija sumokėjo 260,7 tūkst. eurų (899,4 tūkst. litų).

„Kaina itin patraukli, nes Vokietijos BMW koncernas taiko specialią paramą automobilių kainodarai valstybinėms institucijoms – parlamentams, ministerijoms, vyriausybėms, savivaldybėms, diplomatams, ambasadoms, federacijoms ir panašiai. Dėl šios bavarų gamintojo politikos Seimui pavyko sutaupyti net 150 tūkst. Eur (pusę milijono litų) mokesčių mokėtojų lėšų“, – komentavo D. Černiauskienė.

Pasižymi efektyvumu

Seimo įsigytuose „BMW 520i“ modeliuose įmontuoti „BMW TwinPower Turbo“ keturių cilindrų 2 l darbinio tūrio 135 kW / 184 arklių galią išvystantys benzininiai varikliai, su kuriuo automobilis iki 100 km/val. startuoja per 7,9 sekundės. Nepaisant tokio pajėgumo, dėl BMW efektyvumo technologijų šis sedanas itin ekonomiškas. Nuvažiuoti 100 km užmiestyje sunaudoja tik 5,2-5,5 litro benzino, mieste – 8,4-9,0 litrus, o mišriu režimu – apie 6,4 litro. Anglies dvideginio emisijos atitinka griežčiausią „Euro 6“ standartą.

Sumažinti „BMW 520i“ eksploatacijos sąnaudas padeda ir vokiečių gamintojo sukurtas „ECO PRO“ režimas, kuriuo važiuojant, priklausomai nuo asmeninio vairavimo stiliaus, degalų sunaudojama iki 20 procentų mažiau. Seimo įsigytuose modeliuose taip pat yra automatinė „Start-Stop“ funkcija, kuri užtikrina, kad degalai būtų naudojami tik tuomet, kai automobiliu važiuojama, o jam sustojus automatiškai išjungiamas variklis.

Bendrovė „Krasta Auto“ yra oficiali BMW ir „Mini“ atstovė Lietuvoje. Įmonė užsiima naujų ir naudotų BMW ir „Mini“ automobilių, motociklų prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas ir turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisų tinklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Krasta Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.

www.auto-bild.lt