Ženevos automobilių parodoje – dvi „Porsche“ premjeros

Cayman GT4 (11)

Vokietijos sportinių automobilių gamintojas „Porsche AG“ tarptautinėje automobilių parodoje Ženevoje pristatys du naujus itin greitus modelius. Vienas jų – „Cayman GT4“, kurį koncernas pirmą kartą pademonstruos gyvai. Šis modelis yra pirmoji GT versija sukurta „Cayman“ modelio pagrindu ir turinti per vidurį montuojamą variklį. GT4 yra greičiausias savo segmente sportinis automobilis – garsiąją Niurburgringo žiedinių lenktynių trasą jis įveikia per 7 minutes ir 40 sekundžių.

Antrąją naujieną „Porsche“ dar slepia, tačiau žada, kad tai bus išskirtinis „Porsche“ modelis, kuris „nustatys naujus standartus lenktynių trasoje“. Tai bus ne tik itin greitas automobilis, bet ir, kaip įprasta koncerno gaminiams, subalansuotas tiek lenktynių trasai, tiek kasdieniam važiavimui gatvėse.Šį modelį „Porsche“ atskleis pirmadienį Ženevos „Palexpo“ arenoje vyksiančios spaudos konferencijos metu.

Jau tapo tradicija, kad Ženevos ežero pakrantėje „Porsche“ pristato svarbiausias savo naujienas. Būtent šiose parodose pastaraisiais metais debiutavo „Porsche 911 GT3“, „Porsche 918 Spyder“ bei „Porsche 919 Hybrid“ modeliai.

Cayman GT4 (12)

Šiemet parodoje debiutuojantis „Porsche Cayman GT4“ išsiskiria tuo, kad koncernas įspūdingai padidino sportinio automobilio su per vidurį montuojamu varikliu dinamiškumą – ne veltui šis modelis pristatomas kaip savo segmento etalonas. „GT4“ turi 3,8 litrų darbinio tūrio variklį, sukurtą „911 Carrera S“ pagrindu, kuris išvysto net 283 kW (385 AG) galią. Iš pagrindų atnaujintas automobilio priekis su žemesniu spoileriu ir aerodinaminiai kėbulo elementai padėjo sukurti vienintelį „Cayman“, kuriame aerodinamine jėga yra paskirstoma abiem ašims. Cayman GT4“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,4 sek., jo maksimalus greitis – 295 km/valandą. Vidutinės degalų sąnaudos sudaro 10,3 l / 100 km. Turėdamas 30 mm pažemintą automobilio prošvaisą, itin didelius stabdžius ir „911 GT3“ skirtus važiuoklės komponentus, „Cayman GT4“ pritaikytas lenktynių trasoms.

Nuolat tobulindama savo modelių sportiškumą, „Porsche“ sėkmingai didina ir pardavimų apimtis. 2015 m. sausį koncernas visame pasaulyje pardavė 16 tūkst. automobilių – 31 proc. daugiau, nei pirmąjį praėjusių metų mėnesį. Ypatingą paklausą turi „Porsche“ ikona tapę sportiniai „911“ modeliai. Jais nuo praėjusio mėnesio mėgaujasi 2400 naujų pirkėjų. 2014 m. „Porsche“ iš viso pardavė 189 850 naujų automobilių – 17 proc. daugiau nei 2013-aisiais.

Gamintojo nuotr.

www.auto-bild.lt