Brangi neblaivaus dviratininko kelionė į namus

Jei Rokiškyje apsvaigę asmenys vis rečiau sėda už automobilio vairo, tai dviratininkams tokia nuostata dar nė motais. Tuo įsitikino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai kovo 25 d. rytą vykdę prevencinę priemonę „Alkotesteris“.

Ryte nuo septintos iki devintos valandos Rokiškio miesto prieigose buvo sustabdytos 139 transporto priemonės ir tikrintas jų vairuotojų blaivumas. Nė vienas vairuotojas į alkotesterį nepripūtė tiek, kad būtų trauktinas atsakomybėn. Nustatyti 4 transporto priemonių vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones vartoję alkoholio, tačiau, patikrinus alkoholio kiekį organizme, nustatyta, kad jis neviršija įstatymu numatytos leistinos ribos.

Besidarbuojančių pareigūnų dėmesį patraukė judriu keliu į Pandėlio pusę  bekreivojantis dviratininkas. Pavojingą sau ir kitiems eismo dalyvį policininkai sustabdė. Trisdešimtmečiui vyriškiui nustatytas 1,47 promilės girtumas. Nors buvo ankstyvas rytas, žmogus neslėpė „pasistiprinęs“ prieš kelionę į namus iš viešnagės pas giminaičius. Ši kelionė piliečiui įsimins, nes jos kaina –  43 eurų administracinė bauda.

Panevėžio apskr. VPK informacija