Kokiais vardais vairuotojai vadina savo automobilius?

Uz_vairo

Dauguma vairuotojų yra suasmeninę savo automobilius ir sugalvoję jiems vardus. Automobilių vardai – patys įvairiausi: nuo sugalvotų pagal transporto priemonės numerius iki tokių, kuriais vadinami ir žmonės.

Netgi 70 proc. vairuotojų savo automobilius vadina sugalvotais vardais, atskleidė transporto portalo Autogidas.lt tyrimas. Pasak respondentų, vardo suteikimas automobiliui – prisirišimo rodymas, daikto suasmeninimas, primenantis, kad tai kažkas, kuo reikia pasirūpinti (degalai, tepalai, viso automobilio priežiūra).

Daugumos nuomone, tai ne keistenybė, o normalus reiškinys, kai kasdien naudojamas daiktas pavadinamas kokiu nors patinkančiu ar tinkančiu vardu. Tik nedidelė dalis vairuotojų pripažįsta, kad savo transporto priemones vardais vadina juokaudami arba dėl pramogos.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad automobiliams suteikiami įvairiausi vardai. Daugybė siejama su paties automobilio marke, pavyzdžiui, Piežas, Subas, Audziucha, Suzana, Mišius, Passatuoklis. Nemaža dalis Autogidas.lt respondentų savo transporto priemones vadina maloniniais vardais: Mažyte, Mažute, Gražuole. Yra vairuotojų, kurie vardus suteikia pagal transporto priemonės numerių raides, pavyzdžiui, Coliukas, Denas ir kt. Populiaru automobiliams suteikti ir žmonių vardus: Anabelė, Birutė, Suzana, Gintukas. Dalis vairuotojų yra sugalvoję vardų ir pagal kitas asociacijas, pavyzdžiui, Chebramobilis, Briedis, Žaliūkas, Murovėjus. Vos vienas kitas savo automobilį vadina, susiedamas su neigiamais aspektais, pavyzdžiui, Rūdis.

Pasirodo, kad vardai – tik dalis to, kokie automobiliai jų vairuotojams svarbūs ir kaip jais rūpinamasi. Autogidas.lt tyrimas parodė, kad beveik pusė vairuotojų dar ir lepina savo automobilius. Pačių vairuotojų teigimu, lepinimą labiausiai atskleidžia nuolatinis rūpinimasis automobilio švara, jo išorės bei vidaus plovimas – kai kurie vairuotojai automobilius plauna 1–3 kartus per savaitę. Taip pat perkama brangesnių oro gaiviklių, dalys keičiamos tik originaliomis, perkami aukščiausios klasės tepalai, įsigyjami akį traukiantys ratlankiai.

Autogidas.lt informacija