KONDICIONIERIAUS VALYMAS – BŪTINAS

1

Ne visi žinome, kokią grėsmę mums kelia automobilio kondicionierius. Įjungę jį, pajuntate nemalonų kvapą, o ilgiau pavažiavus ima perštėti akis, gerklę, nosį, atsiranda kosulys.

Automobilio kondicionierius – teršalų kempinė

Automobilio kondicionierius, traukdamas orą iš lauko, sukaupia daug nešvarumų: jame užsilieka įvairūs teršalai, augalų žiedadulkės, mikroorganizmai. Dėl drėgmės, išsiskiriančios šaldant orą, kondicionieriaus viduje susidaro palanki terpė veistis įvairioms bakterijoms ir pelėsiniams grybams. Įjungus kondicionierių, žiedadulkės, bakterijos ir pelėsiai išpučiami į automobilio saloną, kurio oru kvėpuoja visi automobilio keleiviai. Todėl automobilio kondicionierių reikia valyti bent 1 kartą per metus. Valyti galite dviem būdais: profesionaliame automobilių kondicionierių priežiūros servise arba patys.

Profesionalus automobilių kondicionierių valymas

Viena pažangiausių profesionalių kondicionierių valymo sistemų – Aircomatic III, gaminama JAV firmos Wynn‘s. Ultragarsas dezinfekuojantį skystį paverčia itin smulkiais lašeliais, kurie patenka į mažiausias kondicionieriaus angas ir taip užtikrina aukščiausią valymo kokybę: neutralizuojamas bakteriologinis užterštumas ir grybelis, dezinfekuojamas kondicionieriaus vidus, oro latakai ir grotelės. Šio valymo pranašumai:

    • procedūra užtrunka vos 20 min. (nereikia išmontuoti kondicionieriaus ar jo elementų);
  • efektyviai išvalomas kondicionierius: patvirtinta laboratoriniais tyrimais (Norderstedtas (Vokietija), remiantis Vokietijos visuomenės higienos ir mikrobiologijos direktyvomis).

Siekiant geriausio rezultato, taip pat rekomenduojama pakeisti oro filtrą.

2

Savarankiškas automobilio kondicionieriaus valymas

Taupydami savo laiką, automobilio kondicionierių galite išvalyti ir patys. Svarbu pasirinkti priemones su biocidais, kurios ne tik dezodoruoja, bet dezinfekuoja kondicionavimo sistemą. Wynn‘s Airco Pure – aerozolinis automobilio kondicionieriaus valiklis, naikinantis bakterijas ir grybelius. Jo naudojimas labai paprastas: įjunkite kondicionierių ir palikite purškiantį aerozolį uždarame automobilyje. Vos per 10 minučių kondicionieriaus sistema bus išvalyta ir dezinfekuota.

3