Pagerbtas Volkswagen dizaineris Walteris de Silva 

DB2015AL03397_large

Vakar prasidėjusiame 38-ajame Barselonos autosalone Ispanijos premjeras Mariano Rajoy įteikė Volkswagen vyr. dizaineriui Walteriui de Silva prestižinį Designer Award apdovanojimą. Šis garbus įvertinimas jam suteiktas už viso gyvenimo nuopelnus ir „ispaniškųjų“ Volkswagen koncerno modelių rūbą.

1999 m. W. de Silva tapo Volkswagen koncernui priklausančios SEAT bendrovės dizaino vadovu ir asmeniškai sukūrė SEAT Salsa ir Tango konceptus bei vadovavo SEAT León, Ibisa, Altea ir Toledo modelių išorės ir vidaus dizaino kūrėjams.

2007 m. pradžioje Walteris de Silva paskirtas Volkswagen koncerno vyr. dizaineriu ir tapo atsakingas už visų koncerno markių dizainą. Štai keletas įsimintiniausių, didžiausią šlovę kūrėjui pelniusių jo darbų: Audi A6, Q7, TT, R8 ir A5 bei modelių Volkswagen Golf, Polo, up! ir net atgimęs „vabalas” – Volkswagen New Beetle.

Vienas iš Volkswagen vyr. dizainerio nuopelnų – atpažįstamų koncerno elementų diegimas visose koncerno markėse, tuo pat metu išsaugant kiekvienos markės savitumą bei vykusęs nuolatinis modelių atnaujinimas, parenkant tinkamą išsaugojamų ir modernizuojamų dizaino elementų balansą.

www.auto-bild.lt