Dviratininkas T. Vaitkus  lenktynėse startuos automobiliu

Vaitkus_Jarusevicius_1

Vienas geriausių Lietuvos dviratininkų klaipėdietis Tomas Vaitkus po metų pertraukos grįžta į profesionalų sportą. Treniruotėse ir varžybose šimtus kilometrų numinantis atletas savo kasdienę rutiną ryžosi paįvairinti automobilių lenktynėmis.

Sportininkas penktadienį debiutuos analogų pasaulyje neturinčiame „Press ralyje 2015“, kur imsis šturmano pareigų viename ekipaže su bendravardžiu, TV3 žurnalistu Tomu Jarusevičiumi. Plento ir treko dviračių lenktynių meistras viliasi, kad jo patirtis pravers naviguojant, mat visa artėjančio žurnalistų ralio trasa drieksis būtent asfaltuotais keliais.

Vaitkus anksčiau jau yra išbandęs savo jėgas ir prie lenktyninių automobilių vairo, o kasdienėms kelionėms irgi mieliau renkasi sportiškas transporto priemones.

„Didžiausias siekis – dalyvauti unikaliame žurnalistų ralyje ir kirsti jo finišą. Esu girdėjęs daug puikių atsiliepimų apie šį renginį, todėl nekantraudamas laukiu starto. Bemaž 300 kilometrų ilgio trasa per dvi dienas Trakų, Elektrėnų ir Vilniaus apylinkių keliais – nemenkas išbandymas. Tačiau man kartais tiek tenka numinti per dieną, todėl esu pasiruošęs priimti ir šį iššūkį“, – ryžtingai nusiteikęs prieš ralio startą kalbėjoT. Vaitkus.

Abudu Tomai juokauja, kad pretenduos ne į greičiausio, bet į komfortiškiausio ekipažo titulą, nes „Press ralyje“ startuos dyzeliniu „Audi Q3“ visureigiu su visų varančiųjų ratų pavara. „Sporto biržos“ komandai atstovausiančio ekipažo nariai jau susipažino su automobiliu atlikę pirmuosius bandymus (vaizdo siužetas iš automobilio bandymų: https://youtu.be/4NqpFIr9bwk).

„Nors organizatoriai trasoje klampių smėlynų nenumato, mėginsime išnaudoti gerąsias visureigio savybes ant asfalto. Posakis apie mėgavimąsi važiavimu išties ne iš piršto laužtas, tad artėjančiame žurnalistų ralyje mes neabejotinai tai patirsime, – šypsosi po ilgos pertraukos į Press ralį sugrįžtantis T. Jarusevičius. – Šis ralis tuo ir žavus, kad be greičio ir virtuoziško vairavimo labai svarbios kitos sudedamosios jo dalys, galinčios nulemti rezultatą. Nors save vadiname debiutantais, bandysime išvengti pradinukams būdingų klaidų ir neprisirinkti baudos sekundžių.“

Organizatorių nuotr.

www.auto-bild.lt