Ekonomiško vairavimo ekspertai įvertino Volkswagen

Standaufnahme    Farbe: Misanorot

1935 m. įkurtas Vokietijos Kraftfahrerschutz e.V. – vienas stambiausių šios šalies automobilininkų klubų, vienijantis net 520 000 narių.

Nuo 1981 metų ši organizacija rengia kasmetinius konkursus, kuriuose įvertinamos automobilių gamintojų diegiamos technologijos, padedančios vairuotojams važinėti taupant degalus ir tausojant aplinką. Pagrindinis reikalavimas konkurso dalyviams – visos konkursui teikiamos technologijos turi būti masiškai naudojamos ir įperkamos už protingą kainą. Vertinimo komisijoje dalyvauja daug kompetentingų mokslo ir verslo atstovų bei atsakingi Vokietijos žemių ir federalinio lygio politikai.

Šių metų konkurse Aplinkosaugos ir energetinio efektyvumo apdovanojimą pelnė Volkswagen koncerno modulinės platformos įkraunamas hibridas, rinkoje žinomas kaip Audi A3 e-tron ir jo „brolis dvynys” Golf GTE. Miunchene įvykusioje nugalėtojų pagerbimo ir apdovanojimų teikimo ceremonijoje  prizą atsiėmė ir iškilmingą padėkos kalbą pasakė Volkswagen koncerno elektrinių pavaros mechanizmų konstravimo biuro vadovas Hanno Jeldenas. Tai jau 8-asis aukštas šio konkurso įvertinimas per visą Volkswagen koncerno dalyvavimo jame istoriją.

Laureatu tapęs įkraunamas hibridas turi ypač tikslia sąveika pasižymintį 204 AG bendrosios galios sudėtinį pavaros mechanizmą, galintį išvystyti iki 350 Nm bendrą sukimo momentą. Šį mechanizmą sudaro benzininio variklio ir elektros motoro tandemas. Įsibėgėjimas iki 100 km/val. užtrunka maždaug 7,6 sek.

Važiuojant hibridiniu režimu, 100 km kelio sunaudojama vidutiniškai 1,5 l benzino ir 11,4 kWh elektros energijos, į aplinką teišmetama 35 g/km CO2.

Su pilnu baku ir maksimalia akumuliatoriaus įkrova galima įveikti iki 940 km. Važiuojant vien tik elektra, su visiškai įkrautu eigos akumuliatoriumi galima nuvažiuoti iki 50 km. Nurodytos reikšmės modeliams Audi A3 e-tron ir Golf GTE gali nežymiai skirtis dėl nevienodo kėbulo aptakumo ir skirtingo pasipriešinimo riedėjimui padangų.

DB2014AU00282_small

 

Gamintojo nuotr.

www.auto-bild.lt