„ENEOS 1000 km“ lenktynėse – tradicinės „LESTA Drag show“ traukos varžybos

lesta drag show3

Pastaraisiais metais „ENEOS 1000 km“ lenktynių savaitgalio metu tradiciškai ketvirtadienio vakarą trasoje karaliauja automobilių traukos, taip vadinamo „drago“ entuziastai. Šie metai – ne išimtis. Liepos 16 dienos vakare lenktynių gerbėjų laukia šios varžybos.

„LESTA Drag show“ lenktynės yra turbūt pačios populiariausios po pagrindinio lenktynių savaitės įvykio – 1000 km lenktynių. Tūkstančiai adrenalino mėgėjų renkasi ketvirtadienio vakarą pažiūrėti, kaip galingi, kartais net tūkstantį arklio galių siekiantys automobiliai varžosi vienas prieš kitą traukos lenktynėse.

„Tai unikalus reiškinys. Pirmą kartą surengę šias lenktynes tikrai nesitikėjome, kad jos bus tokios populiarios. Dėl to jas rengiame kiekvienais metais ir tai tampa pirmosios lenktynių savaitgalio dienos geidžiamiausiu reginiu,“ – sako VŠĮ „Promo events“ vadovas Darius Jonušis.

Šiais metais „LESTA Drag show“ dalyviai be taurių gaus ir vertingų dovanų. Mat šiemet organizatoriai sutarė su lietuvišku automobilių kosmetikos gamintoju „Lesta“ ir kartu su taurėmis visi prizininkai gaus autokosmetikos rinkinius.

Registracija į traukos lenktynes jau prasidėjo ir organizatoriai laukia naujų rekordų.

Pernai iki vidurnakčio užtrukusiose lenktynėse vos aštuntadalio mylios, t.y. 201,168 metro distancijoje rekordinį greitį finiše, net 210,86 km/h,  pasiekė „Altered Fiat Topolino“ vairavęs Giedrius Jurevičius. Tokioje trumpoje distancijoje tai išties labai įspūdingas įsibėgėjimas. Jo automobilyje įmontuotas variklis siekia net 1000 AG.

Tiesa, lenktynes pernai laimėjo Aivaras Štikelis, važiavęs ne mažiau įspūdingu „BMW Altered“ automobiliu.

Šiais metais organizatoriai tikisi sulaukti ne mažiau nei pernai dalyvių, o žiūrovai žinoma, lauks naujo greičio rekordo.

Ketvirtadienio vakarą vainikuos ne tik traukos lenktynės, bet ir grupės „Biplan“ koncertas, kuri „ENEOS 1000 km“ lenktynių metu pažymės savo 25 metų veiklos jubiliejų.

Organizatorių nuotr.

www.auto-bild.lt