Martynas Samsonas: „Subaru“ fanai nepykit, bet „Mitsubishi“ ralyje yra geriau

M. Samsonas carPagrindinis ralio „Samsonas Motorsport Rally Utena“ organizatorius ir įkvėpėjas, lenktynininkas Martynas Samsonas pastarąjį mėnesį paskendęs ralio organizavimo reikaluose, tačiau nenuleidžia rankų ir tikrai dalyvaus pats.

„Žinau, kad organizuoti ralį ir jame dalyvauti yra du beveik nesuderinami dalykai. Tačiau mes turime galybę fanų, nenoriu nuvilti draugų, partnerių, galų gale uteniškių, kurie serga už mūsų ekipažą. Man dalyvauti šiame ralyje yra garbė,“ sako M. Samsonas.

Kelerius pastaruosius metus Martynas Samsonas lenktyniavo galiniais ratais varomu BMW automobiliu ir žavėjo sirgalius itin aistringu važiavimu. Uteniškis savo klasėje neturėjo konkurentų, o neretai dėl vietos tarp greičiausiųjų lenktyniavo su visais ratais varomais ir kur kas galingesniais automobiliais.

Vėliau persėdo į „Subaru“, tačiau šiuo automobiliu greitai važiuoti nesisekė. Tik persėdus į „Mitsubishi“ Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos tandemas įsiveržė į lyderių tarpą. Jie iš karto laimėjo žiemos ralį.

„Tegul nesupyksta „Subaru“ fanai, bet su „Mitsubishi“ galima važiuoti greičiau. Jis leidžia koncentruotis tik į vairavimą ir kovoti dėl pirmų vietų,“ – sako M. Samsonas.

Aišku, Martynas norėtų išbandyti ir WRC klasės automobilį. Jeigu viskas klostysis sėkmingai, gali būti, kad rugsėjį M. Samsonas dalyvaus viename iš Airijos ralio čempionato etapų WRC kategorijos automobiliu.

„Smagu, kai laimi ralį. Tačiau šiose lenktynėse stengiamės neapkrauti savęs psichologiškai. Suprantu tuos žmones, kurie iš mūsų laukia pergalės ir tikrai padarysim viską, kas nuo mūsų priklauso, kad savo gerbėjų nenuviltumėme,“ – apie tikslus „Samsonas Motorsport Rally Utena“ sako vienas greičiausių šiais metais ralio lenktynininkų Lietuvoje Martynas Samsonas.

Skelbiame „Samsonas Motorsport Rally Utena“ atmintinę žiūrovams, kurie rengiasi vykti į ralį.

Šioje atmintinėje – preliminarus dalyvių sąrašas ir greičio ruožų žemėlaiai su automobilių starto laikais ir mūsų rekomenduojamomis vietomis lenktynių stebėjimui. Ją paprasta atsispausdinti ir turėti su savimi ralio metu.

Atmintinę žiūrovams galite parsisiųsti paspaudę šią nuorodą: http://we.tl/AxRDeZKlZE

Organizatorių nuotr.

www.auto-bild.lt