Pirmą kartą „ENEOS 1000 km“ lenktynių istorijoje – savaitinė vaikų stovykla

vaiku stovykla

Per šešiolikos metų šių lenktynių istoriją to dar nebuvo. Pirmą kartą lenktynių organizatoriai sugalvojo į lenktynes pakviesti vaikus, kurie visą savaitę turės galimybę pajusti ne tik lenktynių dvasią, bet ir turėti ko gero pačią įsimintiniausią savaitę jų gyvenime.

Šiais metais liepos 12-19 dienomis Palangoje 20 vaikų grupė nuo 7 iki 16 metų turės unikalią galimybę pajusti tikrą lenktynių dvasią, nes jie pamatys tai, ko paprasti lenktynių žiūrovai paprastai nemato.

Vaikai galės įeiti į lenktynių „pit“ zoną, kur sportininkai ruošiasi važiavimams. Iš čia sportiniai automobiliai išvažiuoja į trasą. Tik čia galima iš arčiausiai pajusti lenktynių atmosferą, pamatyti, ką komandos veikia paskutinėmis minutėmis prieš išvažiuojant į trasą, kaip lenktynininkai ir jų komandos ruošiasi varžyboms.

Taip pat vaikų laukia susitikimai su lenktynininkais bei vizitai į komandų boksus, jie iš arti galės pamatyti kaip remontuojami lenktyniniai automobiliai.

Stovyklautojų laukia ir pažintis su automobilių puošyba ir jų tobulinimu,  vaikai stebės slalomo varžybas.

Be to, stovyklos vaikų laukia ne tik pramogos – jie dalyvaus edukaciniuose ir pramoginiuose užsiėmimuose.

Tačiau per vieną savaitę jie turės galybę papildomų pramogų, ne tik susijusių su lenktynėmis – vaikai apsilankys Delfinariume, Gintaro muziejuje, jų laukia jodinėjimas žirgais jūros pakrantėje, dažasvydis, pasivažinėjimai dviračiais, maudynės jūroje ir pan.

Be to, stovyklos vaikai gaus ir lenktynių pagrindų –  jie turės teorinius ir praktinius užsiėmimus kartodrome, kur galės palenktyniauti tarpusavyje.

Stovyklautojai bus apgyvendinti vos 50 metrų nuo jūros privačiame name, kur namuose ruoštu maistu bus maitinami penkis kartus per dieną.

Anot lenktynių organizatorių, šia stovykla gali susidomėti lenktynininkai ar komandų nariai, nes jiems nereikės rūpintis savo atžalomis. Visą savaitę vaikai bus užimti, kai jų tėveliai dalyvaus lenktynėse.

Organizatorių nuotr.

www.auto-bild.lt