Tradiciniame Egidijaus Bičkausko vaikų globos namų kartingo turnyre triumfavo mergina

AG3B9764

Jau septintą kartą Vilniaus VŠĮ „Plytinės kartodromas“ padedama asociacijos „Nemunas“ surengė signataro Egidijaus Bičkausko vardo vaikų globos namų kartingo turnyrą. Jis tradiciškai vyksta vaikų gynimo dieną – pirmąjį birželio savaitgalį. Šiais metais vaikų teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga į turnyrą iš visos šalies padėjo sukviesti per du šimtus vaikų.

Beveik trys dešimtys įvairaus amžiaus vaikų atstovavo savo globos namus kartingo turnyre ir varžėsi dėl geriausiojo titulo. Tuo tarpu jų palaikymo komandos irgi varžėsi dėl geriausios palaikymo komandos titulo.

Tradiciškai visi šio turnyro vaikai ir dalyviai nusifotografavo bendroje nuotraukoje, tik šįkart vaikai savo rankose laikė palinkėjimą jo ekscelencijai Prezidentui Valdui Adamkui. Šią nuotrauką Egidijus Bičkauskas įteiks Prezidentui, nes V. Adamkus net kelis kartus yra lankęsis šiame turnyre.

Nei vienas iš atvykusių vaikų neliko užmirštas ir iš „Plytinės“ kartodromo išvažiavo su dovanomis. Tačiau ir be dovanų buvo kur akis paganyti.

Viena įspūdingiausių atrakcijų – pažintis su „D1 Sport“ komandos drifto varžyboms paruoštu galingu automobiliu. Komandos vadovas Kastytis Alekna aiškino vaikams apie šį automobilį, pasakojo jo subtilybes.

Lietuvos kariuomenė į „Plytinės“ kartodromą vaikams parodyti atvežė ginkluotę, o Lietuvos karo policija – karinį „Hummer“ visureigį. Veikė „Armyday“ lauko virtuvė, kur vaikai galėjo paragauti tikros kareiviškos košės.

Kur kas daugiau dėmesio sulaukė kita „Armyday“ atrakcija – vaikams ant rūbų buvo klijuojami įvairaus dizaino itin stilingi atšvaitai. Tai ir puiki atrakcija vaikams ir indėlis į saugumą keliuose.

Kartingo turnyro dalyviai buvo padalinti į atskiras amžiaus grupes. Specialų prizą gavo jauniausias, vos vienuolikos sulaukęs lenktynių dalyvis – Lukas Danilevičius.

Merginų įskaitą laimėjo šešiolikmetė Andželika Petkevičiūtė. Vaikų iki 14 metų amžiaus grupėje triumfavo Edvard Zamaro. Edvardas praėjusiais metais mokėsi vaikų kartingo akademijoje, todėl visai nenuostabu, kad būtent jis triumfavo tarp savo amžiaus grupės vaikų.

Vyriausiųjų – 15-16 m. vaikų grupėje pirmavo Egidijus Porozovas.

Prieš superfinalo važiavimą vaikus savo atliekamomis dainomis linksmino dainininkė Ingrida Kazlauskaitė. Ingrida yra aktyvi vairuojančių moterų asociacijos narė ir niekada nepraleidžia progos pasirodyti renginiuose, kur daug azarto ir greičio.

Po pietų surengtame superfinale startavo po tris greičiausius visų amžiaus grupių dalyvius. Itin azartiškas lenktynes visiškai netikėtai laimėjo mergina. Šešiolikmetė Andželika Petkevičiūtė aplenkė visus savo konkurentus ir niekam nepaliko šansų ją nugalėti. Net kartingo akademijoje mokęsis Edvard Zamaro atsiliko – jis užėmė antrąją vietą. Trečias liko Egidijus Porozovas. Andželika be visos gausybės kitų dovanų buvo apdovanota ir nemokama kelionę į Europos parlamentą.

Itin įdomi kova užsimezgė tarp palaikymo komandų, kurioms taures įsteigė Krašto Apsaugos Ministerija. Geriausiai savo mylimus sportininkus palaikė ir aršiausiai sirgo dvi komandos, kurios susikovė tarpusavyje dėl pirmosios vietos – Lietuvos katalikių moterų sąjungos vaikų ir jaunimo paramos centro ir Panevėžio Algimanto Banzos kūdikių ir vaikų globos namų auklėtiniai. Po ilgų diskusijų visgi pirmąją vietą ir kelionę į pačių pasirinktą Lietuvos vietą iškovojo panevėžiečiai. Jiems šią kelionę padovanojo Lietuvos policijos departamentas prie VRM. Trečioji vieta atiteko Tauragės vaikų globos namų palaikymo komandai.

Labai daug vaikų palaikymo sulaukė naujovė – šiais metais pirmą kartą buvo surengtas ir vaikų globos namų auklėtojų ir mokytojų kartingo turnyras. Jame nugalėjo Čižiūnų laikinosios globos centro „Atsigręžk į vaikus“ Aukštadvario filialo auklėtojas Darius Debesis.

Organizatorių nuotr.

www.auto-bild.lt